Simona Halep: Resnica bo prišla na dan

Tenis 9. Feb 202419:38 0 komentarjev
Simona Halep
Foto: Profimedia

Nekdanja zmagovalka Wimbledona in odprtega prvenstva Francije Simona Halep je bila prepričana, da se bo kmalu vrnila k igranju tenisa, potem ko je v petek po treh dneh pritožbenega postopka na suspenz zaradi dopinga, zapustila vrhovno športno sodišče.

“Imela sem priložnost prikazati svojo plat in resnično verjamem, da bo resnica prišla na dan in da bo kmalu nastopila na sodišču,” je Halep povedala novinarjem pred mednarodnim športnim arbitražnim sodiščem (CAS) v švicarski Lozani.

Romunka je začasno suspendirana od oktobra 2022, potem ko je bila na odprtem prvenstvu ZDA istega leta pozitivno testirana na roksadustat, prepovedano zdravilo, ki spodbuja nastajanje rdečih krvničk.

Teniški protidopinški organi so nekdanjo prvo igralko sveta lani obtožili še enega dopinškega prekrška zaradi nepravilnosti v njenem biološkem potnem listu športnika, metodi, namenjeni spremljanju različnih krvnih parametrov.

Howard Jacobs, odvetnik 32-letnice, je dejal, da je CAS slišal njene argumente, vendar ni jasno, kdaj bo sodišče izdalo svojo odločitev.

Neodvisno sodišče je sprejelo trditev Romunke, da je zaužila kontaminiran dodatek, vendar je ugotovilo, da količina, ki jo je zaužila, ni mogla povzročiti koncentracije roksadustata, ki je bila ugotovljena v njenem pozitivnem vzorcu.

Halep je še dejala, da bi se v primeru ohranitve štiriletne prepovedi najverjetneje končala njena kariera.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!