Slovenke po prvem dnevu pred težko nalogo

Tamara Zidanšek
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska ženska teniška reprezentanca po prvem dnevu dogajanja v pokalu Billie Jean King proti Romuniji zaostaja z 2:0.

Najprej je Kajo Juvan z 2:1 v nizih ugnala Ana Bogdan, nato pa je bila od Tamare Zidanšek boljša še Jaqueline Adina Cristian. Romunska reprezentanca po prvem dnevu tako vodi z 2:0, Slovenke morajo dobiti vse tri sobotne obračune.

Na prvem obračunu sta se pomerili Kaja Juvan in Ana Bogdan. V prvem nizu je Juvan začela izjemno. Že v drugi igri je Romunki odvzela začetni udarec, kmalu pa povedla že s 3:0. Prednosti ni zapravila vse do konca niza, ki ga je dobila s 6:3. V drugem nizu je bolje začela nasprotnica, ki je po izgubljenem servisu Kaje Juvan povedla z 2:0. Slovenka je hitro odgovorila in izenačila na 2:2, a kmalu na lastnem začetnem udarcu znova ni bila uspešna. Ana Bogdan je bila boljša s 6:3 v drugem nizu.

Kaja Juvan je v tretjem nizu že vodila s 4:0 in 40:15 na lasten začetni udarec, a Romunka se je ubranila in rešila iz zagate. Dobila je naslednjih šest iger in povsem preobrnila rezultat ter osvojila prvo zmago za Romunijo na dvoboju proti Sloveniji.

Po dvoboju je Juvan povedala: “Na tekmo kljub porazu gledam pozitivno. Videla sem, da imam dobre elemente v svoji igri. Dvoboj se mi je zdel zelo kakovosten. Kljub porazu lahko rečem, da sem uživala. Predvsem sem čutila, da sem znova igrala doma.”

Kaja Juvan
Foto: Aleš Fevžer

Bolje se ni odrezala niti Tamara Zidanšek. Še tretjič letos je izgubila neposredni dvoboj z Jaqueline Adino Cristian. Že v prvem nizu je Romunka Konjičanko povsem nadigrala in ga dobila s 6:1. Tamara Zidanšek je odgovorila na najboljši možni način: s 6:4 je dobila drugi niz.

V tretjem obe tenisačici nista uspeli ujeti pravega ritma. V prvih štirih igrah ni nobena uspela osvojiti igre na lastni začetni udarec. Nato je to uspelo Zidanšek, Romunka je hitro odgovorila in izenačila na 3:3, nato pa je prevzela pobudo. Dobila je naslednje tri igre in se veselila zmage z 2:1 v nizih.

“Vmes sem začutila, da bi lahko morda prišla do zmage, moj tenis je bil v drugem in tretjem nizu zelo dober. Upam, da bomo imele več sreče jutri. Veselim se jutrišnjega dvoboja,” je dejala Zidanšek.

Poleg Tamare Zidanšek in Kaje Juvan so v ekipi še junakinja Velenja Nina Potočnik, 20-letna Pia Lovrič (kapetan ju je predvidel za partijo dvojic, ki je na sporedu kot zadnja) ter 17-letna Ela Nala Milič.

Koper: Slovenija – Romunija 0:2

Petek, 14. april:

Kaja Juvan – Ana Bogdan 6:3, 3:6, 4:6

Tamara Zidanšek – Jaqueline Adina Cristian 1:6, 6:4, 3:6

Sobota, 15. april:

Tamara Zidanšek – Ana Bogdan
Kaja Juvan – Jaqueline Adina Cristian
Nina Potočnik/Pia Lovrič – Irina Maria Bara/Monica Niculescu