Španska legenda že v Kaliforniji, a na igrišče ne bo stopil

Tenis 7. Mar 20247:49 0 komentarjev
Rafael Nadal
Foto: Profimedia

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je odpovedal nastop na teniškem turnirju serije ATP-masters 1000 v Indian Wellsu. Kot je pojasnil na družbenih omrežjih, še ni pripravljen za tekmovanja.

“Z veliko žalostjo moram odpovedati nastop na tem neverjetnem turnirju,” je zapisal Nadal in dodal: “Vsi vedo, kako rad imam to mesto in kako rad igram tukaj. To je tudi eden od razlogov, zakaj sem prišel zelo zgodaj v puščavo, da bi vadil in se skušal pripraviti.”

Zmagovalec 22 turnirjev za grand slam, ki je izpustil odprto prvenstvo Avstralije zaradi težav z mišico, je upal, da bo nastopil v Indian Wellsu, kjer je že osvojil tri naslove, nazadnje je leta 2022 v finalu izgubil proti Američanu Taylorju Fritzu.

Nekdanji igralec številka 1 na lestvici ATP je že dopotoval na prizorišče v kalifornijski puščavi in je v torek zvečer treniral pred svojimi oboževalci. Toda ne bo stopil na igrišče proti nekdanjemu tretjemu igralcu sveta Milošu Raoniću iz Kanade, zamenjal ga bo Indijec Sumit Nagal.

“Trdo sem delal in vadil, vsi veste, da sem ta konec tedna opravil preizkus, vendar se ne zdim pripravljen igrati na najvišji ravni na tako pomembnem dogodku. Odločitev ni lahka, pravzaprav je težka, a ne morem lagati sebi in tisočem oboževalcem. Vse vas bom pogrešal, prepričan sem, da bo turnir zelo uspešen,” je dejal Nadal.

Španec se je januarja vrnil po enoletni odsotnosti zaradi težav s kolkom na turnirju v Brisbanu, nato pa se je poškodoval v četrtfinalu in izpustil odprto prvenstvo Avstralije.

Marca se je udeležil ekshibicijskega dvoboja proti rojaku Carlosu Alcarazu. Igralca sta se tri dni pred mastersom v Indian Wellsu pomerila v igralnici v Las Vegasu, kjer se je 37-letni Nadal počutil “veliko bolje od pričakovanj”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!