Sumljiva QR koda: Noletov PCR test pozitiven ali negativen?

ATP 11. Jan 202210:36 > 11:52 11 komentarjev
Novak Đoković
REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Potem ko je federalno avstralsko sodišče v ponedeljek odločilo v prid srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića in ga spustilo na prostost, sage še ni konec, vmešal se je tudi nemški Spiegel, ki je s skeniranjem Đokovićeve QR kode o pozitiven covid testu prišel do zanimive ugotovitve.

Sodnik Anthony Kelly je v ponedeljek resda odločil v prid Srba in mu z razveljavitvijo preklica vizuma dovolil, da stopi na avstralska tla, a drame med srbsko zvezdo in avstralsko oblastjo še ni konec.

Ne samo, da je Đoković v svojem obrazcu pred odhodom v Avstralijo navedel napačne podatke, zelo sumljiva je tudi njegova QR koda, ki jo je kot dokaz za izjemo predložil avstralskim oblastem.

QR koda in dva različna rezultata:

Nemški Spiegel in novinar New York Times Ben Rothenberg sta se razpisala o tem, da ko “poskreniraš” Đokovićevo QR kodo, pokaže, da je bil Đokovićev PCR test 16. decembra negativen in ne pozitiven, kot je pisalo pod kodo.

Đokovići po vprašanju nemudoma končali novinarsko konferenco

Vse skupaj postaja vse bolj sumljivo, da gre vse skupaj za občutljivo temo, pa je bilo lepo videti tudi na ponedeljkovi novinarski konferenci družine Đoković, ki je po vprašanju na pozitivnem testu na Covid-19 in njegovo nerazumljivo javno gibanje v naslednjih dneh, po hitrem postopku zaključila s konferenco in se zahvalil vsem prisotnim.

Đokovićev trening na Rod Laver Areni:

Glede na to, kaj vse prihaja v javnost, ne bi bilo nikakršno presenečenje, če Đokoviću preprečijo nastop na OP Avstralije, kjer bi lovil rekordni 21. grand slam in že desetega v Avstraliji.

Avstralski minister za imigracije Alex Hawke, ki ima pravico, da znova prekliče vizum Srba in ga pošlje v domovino, za zdaj še molči. Dokončna odločitev naj bi padla v sredo.