Švedu se je zmračilo pred očmi, z loparjem nad sodniški stol (VIDEO)

ATP 25. Maj 20238:57 0 komentarjev

Na srečanju 2. kroga ATP turnirja v Lyonu se je zgodil incident, ki močno spominja na lanskoletni prizor v Acapulcu. Takrat se je Nemec Alexander Zverev z loparjem znesel nad sodniški stol in delivca pravice skoraj udaril po stopalih, potem ko je srečanje dvojic izgubil. Tokrat je "film počil" Mikaelu Ymerju. Šved se je znašel v rezultatskem zaostanku proti francoskemu najstniku Arthurju Filsu in lopar zaradi dvomljive sodniške odločitve uporabil kot hladno orožje.

Ob koncu prvega niza je najboljši švedski igralec Ymer izgubil točko po nerodnem odboju žoge, sodnik pa se ni želel spustiti na igrišče in zavrnil ogled odtisa.

Vse skupaj je obrazložil z argumentom, da je Ymer po spornem odboju žogo udaril, namesto da bi igro ustavil in šel do odtisa počakat na sodnikovo mnenje. Ko je kasneje Šved igro izgubil in se znašel v “brejku” zaostanka (5:6),  se mu je povsem zmračilo pred očmi. Enostavno se ni mogel sprijazniti s tem, da ga sodnik Rogeiro Santos ni upošteval in šel na peščeni teren vsaj pogledat, ali je odtis v polju ali avtu.

Imitiral Zvereva

Igralec, katerega oče je na Švedsko imigriral iz Etiopije, je z loparjem večkrat močno udaril po sodniškem stolu in ga poškodoval, nadzornik turnirja pa ga je par minut kasneje izključil, tako da je Fils napredoval brez nadaljnjega boja.

Ymerja zagotovo čaka denarna kazen in odvzem (20) točk ter denarja (10.000 evrov). Ko je Zverev lani v Acapulcu razgrajal, mu ATP turneja sicer ni prepovedala igranja na naslednjih turnirjih, je pa dobil denarno kazen in napotnico za obisk psihologa.

Turnir v Lyonu si lahko ogledate samo na programih televizije Sportklub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!