De Greef tekme zaključuje kot "šef"

Tenis ostalo 3. Nov 201614:20 > 14:36
Twitter

Belgijec Arthur De Greef je ta teden (že spet!) poskrbel za fantastično točko prav ob koncu srečanja, v katerem je slavil.

Arthur De Greef je 24-letni Belgijec, ki si pot proti elitni stoterici najboljših svetovnih tenisačev utira prek nastopov na turnirjih serije challenger. Letos je, trenutno 151. igralec sveta, prišel do finala na turnirjih v Buenos Airesu, Napoliju, osvojil pa Liberec.

Ta teden nastopa na tekmovanju v ekvadorskem mestu Guayaquil, kjer je po zmagi nad Brazilcem, Guilhermom Clezarjem prišel do četrtfinala, srečanje pa zaključil z bekhandom v padcu. Če ne verjamete, si oglejte spodnjo animacijo:

https://twitter.com/MidCourtCrisis/status/793922947123732480

Najbolj zanimivo pri vsem skupaj je to, da De Greef, nekdanji finalist slovitega Orange Bowla (2010), očitno postaja kar specialist zaključevanja tekem na poseben način. Ko je namreč letos osvojil turnir v češkem Libercu, je na poti do svoje prve challenger trofeje v polfinalu premagal rojaka Jorisa De Looreja, pod zmago pa pritisnil pečat z naslednjo mojstrovino:

Belgijec je, sodeč po letošnji sezoni, strogo orientiran le na turnirje s peščeno podlago, saj je na betonu odigral le en sam dvoboj in v kvalifikacijah US Opena gladko izgubil proti Srbu, Laslu Djereju. Za vstop v polfinale se bo jutri pomeril proti Francozu, Mathiasu Bourgeu.