Nekoč igrala pred kravo, zdaj jo gleda cel svet (VIDEO)

Grand Slam 6. Jul 202413:25 0 komentarjev
2024 Wimbledon Tennis Tournament Day 5 Jul 5th
FOTO: Profimedia

Ob pregledovanju žreba med posameznicami v Wimbledonu je marsikdo privzdignil obrv ob teniški igralki Lulu Sun. Dekle hrvaško-kitajskih korenin, ki zastopa Novo Zelandijo se je presenetljivo prebila do osmine finala.

Tam jo za nagrado (predvidoma na osrednjem igrišču) čaka dvoboj z domačo favoritinjo Emmo Raducanu.

Že samo s prebojem med najboljših 16 v All England Clubu je Sun zaslužila 266.000 evrov, poleg tega se ji obeta premierna uvrstitev med najboljših 100 na vetu, projekcija jo uvršča okoli 75. mesta na WTA lestvici.

23-letna kvalifikantka je bila rojena na Novi Zelandiji, njen oče je Hrvat (s priimkom Radovčić), mati je iz Hong Konga, družina pa se je pri petih letih preselila v Švico, katero je zastopala vse do letošnje sezone. Zaradi boljših pogojev od novega leta dalje zastopa deželo “kivijev”, kjer še zmeraj živi njena babica po materini strani.

Pri 14 letih je postala prva igralka, rojena leta 2001, z vsaj eno pridelano točko za uvrstitev na WTA lestvico, dve leti kasneje pa na enem izmed turnirjev v Indiji takole trenirala v pričo krave, ki je zašla na igrišče.

Vodi jo priznani mojster

Lulu Sun je na stavnicah največja avtsajderka za osvajanje letošnjega Wimbledona in že če bi porazila Raducanu pred polnim osrednjim igriščem v “katedrali” tenisa, bi bila to prvovrstna senzacija.

Leta 2021 je univerzi Texas pomagala do državnega študentskega naslova.

Sun je edina igralka na letošnjem Wimbledonu, ki se je prek kvalifikacij zavihtela vse do osmine finala. S tem je postala prva igralka iz Nove Zelandije v odprti dobi tenisa med najboljšo šestnajsterico v All England Clubu.

Vladimir Platenik
FOTO: Profimedia

Omeniti velja, da novozelandsko presenečenje turnirja trenira znani teniški strokovnjak Vladimir Plátenik (na fotografiji povsem levo). Slovak je denimo Darjo Kasatkino leta 2017 pripeljal do njenega prvega WTA naslova v karieri (Charlestone).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!