Rusinja končala pot Kaje Juvan v Wimbledonu (VIDEO)

Grand Slam 6. Jul 202321:30 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Kaja Juvan se poslavlja od turnirja v Wimbledonu. V drugem krogu je bila boljša Rusinja Anastasija Potapova, ki je po uri in 45 minutah slavila s 6:3 in 7:5. V moški konkurenci je za veliko presenečenje poskrbel domačin Liam Broady, ki je ugnal četrtega igralca sveta Casperja Ruuda.

Prvi niz je bil do osme igre precej izenačen, v osmi igri pa je Potapova izkoristila priložnost za brejk in prvi niz zanesljivo dobila s 6:3.

Povsem drugače je bilo v drugem nizu, ki je bil povsem izenačen. Že takoj na začetku sta tako Slovenka kot tudi Rusinja izgubila lasten servis, v nadaljevanju pa sta imeli obe igralki še naprej težave ob igri na svoj servis. Kaja Juvan je imela kasneje nekaj težav s kolkom, tudi po zdravniškem premoru pa je imela v 10. igri celo priložnost, da bi osvojila drugi niz, toda Rusinja se je ubranila, v naslednji igri odvzela servis 22-letni Ljubljančanki, nato pa dobila drugi niz z izidom 7:5.

Slovo četrtega igralca sveta

Največje presenečenje četrtega dne teniškega turnirja v Wimbledonu je pripravil 142. igralec s svetovne računalniške lestvice, domačin Liam Broady, ki nastopa s povabilom organizatorja. Na osrednjem igrišču je v drugem krogu izločil četrtega igralca na svetu Norvežana Casperja Ruuda.

Devetindvajsetletni Broady se je vrnil po zaostanku 1:2 v nizih ter v odločilnem petem slavil s 6:0. Tako se je drugič zapored uvrstil v tretji krog Wimbledona, ki za pet let mlajšega Ruuda, finalista Roland Garrosa, ostaja pretrd oreh, saj se dlje od drugega kroga še ni prebil.

“Ko sem se zvečer ulegel v posteljo, sem pomislil, kaj povedati, če bom danes zmagal. Zdaj sem tu pred vami in ne vem, kaj bi rekel. Mami, ki je preveč nervozna, da bi gledala moje dvoboje, sem zjutraj dejal naj bo mirna, saj sem ta teden že zaslužil 80.000 funtov,” je dejal Broady, ki se bo v tretjem krogu srečal s 26. nosilcem Denisom Shapovalovom iz Kanade.

Foto: Profimedia

Mlada Rusinja znova navdušila

Med dekleti je nase znova opozorila 16-letna Rusinja Mira Andrejeva. Prejšnji mesec se je kot kvalifikantka prebila v tretji krog Roland Garrosa, podvig pa je ponovila tudi na travi. Dvoboj drugega kroga je dobila, potem ko je njena tekmica, 10. nosilka Barbora Krejčikova, pri zaostanku 3:6 in 0:4 predala dvoboj zaradi poškodbe noge.

Andrejeva je tako postala tretja najmlajša igralka v zgodovini Wimbledona, ki se je iz kvalifikacij prebila do tretjega kroga. Pred njo sta le Kim Clijsters (1999) in Coco Gauff (2019).

“Igrati v Wimbledonu je res nekaj posebnega. Okoli tega so sami zvezdniki, kot na primer Andy Murray, za katerega še nisem zbrala poguma, da bi ga pozdravila. Preveč sem sramežljiva,” je dejala mlada Rusinja, ki je letos v Avstraliji igrala še na mladinskem turnirju, sezono pa je začela nekaj nad 300. mestom na lestvici WTA.

Pred Wimbledonom je bila 102., s prebojem v tretji krog pa že ima zagotovljeno najmanj 80. mesto. Njena zgodba o uspehu je v Wimbledon privabila celo televizijsko ekipo, ki za Netflix snema dokumentarno oddajo z naslovom “Break point”.

Jelena Ribakina
Foto: Profimedia

Zanesljiva tudi branilka naslova

Branilka naslova v Wimbledonu Jelena Ribakina je z gladko zmago nad Alize Cornet napredovala v tretji krog, kjer se bo pomerila z domačinko Katie Boulter.

Ribakina je gladko dobila prvi niz in čeprav je Francozinja v drugem nudila večji odpor, se je izkazalo, da ni bila kos tretji nosilki. Kazahstanka je slavila s 6:2 in 7:6(2) v nizih, za zmago je potrebovala eno uro in 47 minut.

“Seveda razumem, da občinstvo tokrat ne bo na moji strani, a upam, da bo tekma dobra in da bodo vsi uživali,” je dejala branilka naslova.