Steber slovenske obrambe se seli na Poljsko

Nogomet 6. Jul 202320:28 0 komentarjev
Miha Blažič
Foto: Aleš Fevžer

Osrednji branilec slovenske nogometne reprezentance Miha Blažič bo kariero nadaljeval na Poljskem. Okrepil bo Lech Poznan, tretjeuvrščenemu moštvu lanske sezone poljske ekstraklase.

Poljski nogometni klub Lech iz Poznana je potrdil novo okrepitev v obrambi. To je Miha Blažič, slovenski reprezentant, ki se k tretjeuvrščenemu moštvu minule sezone ekstraklase seli iz Francije. Tam je v ligue 1 branil barve Angersa, s katerim pa mu v minuli sezoni, v kateri je zbral 24 ligaških nastopov in se dvakrat tudi vpisal med strelce, ni uspelo obstati med prvoligaško druščino.

Blažič je z novimi delodajalci podpisal dveletno pogodbo, ki ga z Lechom torej veže do konca junija 2025. V obrambi bo nadomestil poškodovanega Šveda Filipa Dagerstala, moči pa bo v osrednjem branilskem bloku združil z Antoniem Milićem.

“Zame je Lech najpomembnejši klub na Poljskem, ima tudi izjemne navijače. Nastopom moštva sem sledil že lani, ko je igral v Evropi, pa tudi predlani, ko je bil najboljši v poljskem prvenstvu. Zame je to velik korak v moji karieri, vesel sem, da sem tukaj. Ljudje, mesto, vse, kar se tu dogaja … imam samo pozitivne izkušnje, odkar sem prišel,” je za klubsko spletno stran dejal 30-letni Blažič. Na modrem dresu bo nosil številko 23, prvo priložnost za uradni debi pa ga čaka 22. julija, ko bo Lech gostoval pri Piastu iz Gliwic. Kmalu zatem pa čaka ekipo še začetek evropskega poletja – v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo se bodo pomerili z litovskim Kauno Žalgirisom.

Nad prihodom nogometnega otroka Kopra, ki je pred odhodom v Francijo igral še za Domžale in madžarski Ferencvaroš, so navdušeni tudi njegovi novi delodajalci. “Miha je osrednji branilec, ki bo okrepil našo obrambno vrsto. Pred nami je dolga sezona, veliko tekem. Je izkušen igralec s številnimi nastopi tako za reprezentanco kot v evropskih klubskih tekmovanjih,” je dejal športni direktor Lech Poznana Tomasz Rzasa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!