WTA: Juvanova s prvo nosilko, Zidanškova proti kvalifikantki

Tenis 11. Sep 202120:14 0 komentarjev
Foto: TZS

V Portorožu je bil danes opravljen žreb za turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. V kvalifikacijah, ki se začnejo jutri bodo nastopile štiri Slovenke, pet pa jih je že uvrščenih na glavni turnir. Na turnirju z nagradnim skladom nekaj več kot 235 tisoč ameriških dolarjev bo prva nosilka Hrvatica Petra Martić.

Na glavni turnir so od Slovenk že uvrščene peta nosilka Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in tri igralke, ki so prejele povabilo organizatorja.

To so Živa Falkner, Pia Lovrič in Nika Radišič. Slednja je za povabilo izvedela danes tik pred uradnim žrebom. “V zadnjem trenutku smo izvedeli, da se je sprostilo še eno povabilo. Treba je bilo hitro reagirati, tako da ga je dobila Radišičeva. Namesto nje bo v kvalifikacijah nastopila Noka Jurič. Skupno je torej zdaj na turnirju kar devet Slovenk. Upam, da bodo dekleta uživala na igrišču in izkoristila prednost domačega igrišča,” je dejal selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec.

Guliver Image

Najboljša Slovenka Tamara Zidanšek tekmice v prvem kolu še ne pozna. Igrala bo namreč proti kvalifikantki, v primeru zmage pa se bo srečala z boljšo iz dvoboja Anhelina Kalinina – Sara Errani. Italijanka Sara Errani je na tem turnirju zmagala leta 2008.

“Že nekaj časa živim blizu teniškega centra v Portorožu, tako da je kar zanimivo igrati pred domačim pragom. Zanimivo mi je, da grem lahko po vsakem treningu domov. Lahko si skuham kosilo. To je res nekaj posebnega. Kar se tiče nastopa v Portorožu, pa lahko rečem, da smo si dekleta zaslužile ta turnir,” je med drugim dejala Zidanškova.

Foto: TZS

 

Tekmica Kaje Juvan je prva nosilka Hrvatica Petra Martič, ki je trenutno na 32. mestu lestvice WTA. “Vse igralke so premagljive. Upam, da bom imela zaradi domačega igrišča prednost. Veselim se, da bom igrala proti dobri igralki. Proti njej še nisem igrala, vseeno pa njeno igro delno poznam. Vem, da rada igra slajz. Dala bom vse od sebe,“ je po žrebu dejala Juvanova.

Živa Falkner tekmice še ne pozna, saj bo igrala s kvalifikantko: ”Vesela sem, da bom nastopila na tako močnem turnirju. Zadnjih 14 dni sem trdo trenirala v Zagrebu, kjer sem opravila kakovostne treninge na trdi podlagi. V Portorožu počutim dobro in komaj čakam, da izvem ime tekmice.”

Facebook

Drugače je s Pio Lovrič, ki bo igrala proti tretji nosilki Američanki Alison Riske. “Ameriške igralke ne poznam preveč dobro. Za nasvet bom vprašala Kajo ali Tamaro. V tekmo bom sla sproščeno in odločno. Borila se bom za vsako žogo,” je dejala Lovričeva.

Nika Radišič se bo pomerila z 58. igralko na svetu Kristino Mladenovic. Francozinja je bila leta 2017 celo na 10. mestu lestvice WTA. “Najprej bi se rada zahvalila organizatorjem za povabilo. Vesela sem, da sem dobila priložnost zaigrati na glavnem turnirju. Kljub temu, da igram proti Kristini Mladenovic grem na zmago. Pripravljena sem dobro, na trdi podlagi treniram že teden dni. Lahko rečem, da mi podlaga ustreza,” je pred dvobojem dejala Radišičeva.

Prva nosilka turnirja bo po odpovedi Paule Badose in Darje Kasatkine zdaj Petra Martić. 30-letna Hrvatica je na turnirju v Portorožu igrala že v prvem obdobju, letošnji turnir bo namreč že njen četrti na slovenski obali. Leta 2008 in 2009 se je uvrstila v četrtfinale.

Foto: TZS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!