Court: Tenis je poln lezbijk

WTA 31. Maj 201711:28 > 11:46
Getty Images/Vince Caligiuri

Legendarna avstralska tenisačica Margaret Court je po zadnji kontroverzni izjavi znova udarila. Prejšnji teden je spregovorila o istospolnih porokah, tokrat pa se je dotaknila števila lezbijk v teniškem svetu.

Margaret Court, ki opravlja dela duhovnice v Perthu, je javnost znova razburkala z izjavo, da so ljudje z istospolno usmerjenostjo “delo hudiča”.

Ko sem jaz igrala tenis, je bilo med nami zelo malo lezbijk. Tiste, ki so bile, so medse vedno vabile mlajša dekleta in jih vozile na zabave. To so stvari, ki jih doživijo vse športnice. Sama želim le pomagati, nimam nič proti tem ljudem,” je v intertvjuju za kristjanski radio dejala Courtova.

74-letnica je bila sijajna tenisačica. V svoji karieri je osvojila kar 24 naslovov Grand slam turnirjev, leta 2003 pa so po njej poimenovali stadion v Melbournu.

Zaradi njenih izjav se je že oglasilo mnogo tenisačič, ki zahtevajo preimenovanje arene in napovedujejo celo bojkot v kolikor se to ne zgodi.

Avstralska teniška zveza je na začetku tedna sicer že objavila, da imena arene ne mislijo spreminjati, ker so prepričanja Courtove njena privatna stvar.