Tudi Kim Clijsters postaja "super-trener"

WTA 27. Jun 20179:32 > 9:36
Getty images/ Jordan Mansfield

Tako, kot je to v svetu belega športa že kar praksa, še eno teniško ime dobiva podporo nekdanje legende. Belgijsko tenisačico Yanino Wickmayer bo na Wimbledonu s tribun bodrila Kim Clijsters.

Legendarna teniška igralka, ki je spremljala nekatere treninge rojakinje tekom letošnje sezone, bo torej začasno vodila tenisačico, ki se je pred Wimbledonom komaj uspela obdržati med najboljših 100 na svetu. Wickmayerjeva je namreč trenutno na 95. mestu WTA lestvice. Po poročanju belgijskih medijev je že prekinila sodelovanje z dosedanjim mentorjem, Nicolasom Beuque-om.

Hvala Nicolasu za sodelovanje, toda potrebujem spremembo, da dosežem nekoliko boljše rezultate. Po Wimbledonu se bom z ekipo pogovorila o nadaljnjih korakih,” je povedala nekdanja polfinalistka OP Združenih držav Amerike.

Wickmayerjeva, ki ima letos na WTA turneji 9 zmag in 12 porazov, je navedla, da bo Clijstersova z njo samo za Wimbledon, ne namerava pa postati tudi stalen član njene ekipe. Yanina je bila nekoč že 12. igralka sveta, na WTA turneji pa osvojila dva turnirja.