Tenisačice od leta 2019 sezono zaključujejo v Šenženu

WTA 18. Jan 201818:39 > 18:41
Julian Finney/Getty Images

Kitajsko velemesto Šenžen bo od leta 2019 dalje gostilo zaključni turnir najboljših osmih teniških igralk v posamični sezoni. Pogodbo je WTA podpisal za kar deset let, Kitajci pa so v bitki za sklepno dejanje sezone premagali Manchester, Prago in St. Peterburg.

Zaključni turnir sezone, na katerem nastopa 8 najboljših tenisačic na svetu v posamezni sezoni, je od leta 2014 potekal v Singapurju. To azijsko mesto je skušalo licenco zadržati, a mu ni uspelo.

V Šenženu so napovedali, da bo nagradni sklad znašal 14 milijonov dolarjev letno, zgraditi pa nameravajo tudi nov objekt z 12.000 sedeži.

To bo največja in najpomembnejša pogodba za zaključni turnir v zadnjih 45 letih, odkar je ustanovljena ženska teniška organizacija WTA,” je dejal direktor WTA, Steve Simon.

Kitajska gosti že sedem turnirjev serije WTA, vključno s tistim v Šenženu na začetku sezone, ki služi kot priprava na OP Avstralije. Zaključni turnir sezone so prvič organizirali leta 1972, do leta 2000 so ga gostile ZDA, potem pa so se na urniku znašli še München, Madrid, Doha, Carigrad in Singapur.

Getty Images