Kaja premagala Venus, zdaj nas čaka slovenski obračun

WTA 26. Feb 20202:15 > 2:18
Getty Images

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je po neverjetni drami na turnirju v Acapulcu v prvem krogu premagala legendarno Venus Williams in se uvrstila v drugi krog turnirja, kjer se bo srečala z rojakinjo Tamaro Zidanšek.

Kaja Juvan se je na turnir na zahodni obali Mehike v Acapulcu uvrstila preko kvalifikacij, že v prvem krogu pa se je pomerila proti dvakratni zmagovalki tega turnirja in eni največjih vseh časov – Venus Williams.

Že včeraj smo poročali, da je svoj obračun v prvem krogu turnirja dobila še ena slovenska igralka Tamara Zidanšek, ki je z 2:0 ugnala Ano Kalinskajo, potem pa čakala na razplet obračuna med svojo rojakinjo in Američanko, zmagovalka pa bi se z njo srečala v drugem krogu.

Kar nekaj časa je kazalo, da bo Venus Williams tista, ki se bo Zidanškovi pridružila v drugem krogu, a je Juvanova na poti do neverjetne zmage v eni sami igri pri 4:6, 4:5 najprej izničila kar sedem (!!!) zaključnih žogic Američanke, kasneje pa prišla do popolnega preobrata in zmage proti eni največjih igralk vseh časov, ki pa počasi končuje kariero.

Juvanova je izsilila podaljšano igro in jo dobila, kasneje pa uporabila momentum in samozavest, ter s 6:2 dobila zadnji, tretji in odločilni niz.

Obračun se je končal z rezultatom 4-6, 7-6(4), 6-2, trajal pa je kar dve uri in 38 minut, Kaja pa je tako prišla do svoje prve zmage v WTA karavani v tej sezoni.