Kaja Juvan naprej, Tamara Zidanšek izpadla

WTA 4. Avg 202018:55
Clive Brunskill Getty Images

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je odlično opravila svoje delo v prvem kolu turnirja WTA v Palermu, premagala je drugo nosilko, Čehinjo Marketo Vondroušovo, 18. igralko lestvice WTA.

Juvanova je trenutno na 121. mestu na lestvici WTA in se je v glavni žreb prebila prek kvalifikacij.

Danes je v prvem kolu premagala 18. na WTA lestvici z 1 : 6, 7 : 5 in 6 : 4 in tako prvič premagala igralko iz najboljše dvajseterice.

Juvanova je po gladko izgubljenem prvem nizu dvignila nivo svoje igre in v drugem hitro povedla s 4 : 0. Lanska finalistka OP Francije je preobrnila izid na 5 : 4, ampak Juvanova je nato dobila tri igre zapored in osvojila niz s 7 : 5.

V odločilnem nizu je Slovenka spet povedla s 4 : 0 in kljub temu, da je Čehinja zapretila ob koncu niza, se je Kaja veselila velike zmage.

Ipak, situacija je u nastavku bila drugačija. Juvan je uz dva brejka povela sa 4:0 u drugom setu. Uspela je prošlogodišnja finalistkinja Rolan Garosa da uzvrati, pa preokrene na 5:4. Ipak, odlična je u završnici bila Juvan, napravila je još jedan brejk i izjednačila je u setovima.

V četrtfinalu se bo srečala z zmagovalko dvoboja Camila Giorgi – Rebecca Peterson.

Druga slovenska predstavnica, Tamara Zidanšek, ni bila uspešna. V prvem kolu je izgubila proti Oceane Dodin s 6 : 2, 4 : 6 in 4 : 6.

Klub osvojenemu prvemu nizu je bila v ključnih trenutkih tekmica boljša.

Tretja slovenska igralka na turnirju, Polona Hercog, je bila v prvem kolu poražena včeraj.