Polona Hercog izpadla v Rimu

WTA 18. Sep 202021:34 > 21:36
Getty Images

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v osmini finala Masters turnirja v Rimu s 6:1, 1:6 in 6:7 izgubila proti Marketi Vondroušovi.

Polona Hercog, ki je včeraj na rimskem pesku premagla Kiki Bertens, je proti 19. igralki WTA lestvice začela odlično in tekmici v prvem nizu trikrat zapored odvzela servis (v tretji igri celo brez izgubljene točke) ter prvi niz dobila s 6:1 v samo 27 minutah.

V drugem nizu je bila slika na igrišču obrnjena, Slovenka je izgubila že svojo prvo servisno igro, potem brez osvojene točke še tretjo in za konec še četrto, tako da je Vondroušova niz dobila z izidom 6:1.

Čehinja je v tretjem nizu nadaljevala z odlično igro in po takojšnjem odvzemu servisa hitro povedla s 3:0. Hercogova se je v dvoboj vrnila v 7. igri, ko je izkoristila prvo break priložnost, v naslednji igri pa ubranila dve break žogici in prišla do izenačenja na 4:4. Hercogova je v enajsti igri prišla do priložnosti za odvzem servisa in jo tudi izkoristila za vodstvo s 6:5. Nato je servirala za zmago, vendar ni uspela in o zmagovalki je odločala podaljšana igra. To je z izidom 7:5 dobila Čehinja in napredovala.     

Vondroušova se bo v četrtfinalu pomerila z Elino Svitolino, ostali pari pa so Halep-Putinceva, Azarenka-Muguruza in Mertens-Pliškova.