Zapravil zaključno žogico in ‘spravil spat’ glavnega sodnika (VIDEO)

ATP 3. Okt 202315:47 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Kvalifikacije za nastop v glavnem delu na masters turnirju v Šanghaju so ponudile z bizarnim zaključkom srečanja med Avstralcem Marcom Polmansom in Italijanom Stefanom Napolitanom.

Polmans (na fotografiji zgoraj) se je v podaljšani igri drugega niza spravil do zaključne žogice za zmago.

Ko je prevzel pobudo, prišel na mrežo in “volej” spravil v mrežo, namesto v igrišče, se je teniškemu igralcu iz predmestja Melbourna stemnilo pred očmi. Žogico je frustriran z vso močjo treščil naravnost v obraz glavnega sodnika Bena Andersona (Škotska) in čeprav je 26-letnik to storil nenamerno, je verjetno takoj vedel, kaj ga čaka. Delivec pravice ga je brez razmisleka izključil in v glavni del tekmovanja poslal Napolitana.

Pravila ATP turneje so tu jasna: “Igralec na teniškem igrišču ne sme agresivno, nevarno udariti ali vreči žogice, razen če se je to zgodilo po nesreči med lovljenjem udarca med samo točko srečanja (ali ogrevanja).” Polmans, sicer izjemno prijeten fant, bo izgubil vse točke (8) in denarno nagrado (9440 $) iz kvalifikacij, predvsem pa je to zanj zelo dobra učna ura za naprej.

Tega se je moral v preteklosti naučiti tudi Dennis Shapovalov. Vsa pomembnejša srečanja na turnirju v Šanghaju si boste lahko ogledali na programih televizije Sportklub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!