Zidanšek in Juvan nista bili kos vetru in nasprotnicam

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek; Foto: Guliverimage

Najboljši slovenski teniški igralki sta bili neuspešni v kvalifikacijah turnirja WTA 1000 v Miamiju z nagradnim skladom 8,2 milijona evrov. Tamara Zidanšek je morala v odločilni partiji priznati premoč Švedinji Mirjam Björklund, Kaja Juvan pa je izgubila proti Storm Hunter iz Avstralije.

Petindvajsetletna Zidanšek, 112. na lestvici WTA, je proti 149. igralki na svetu izgubila po uri in 53 minutah igre s 3:6, 6:3 in 4:6, potem ko je v odločilnem nizu že vodila z “brejkom” prednosti.

Žal se Konjičanka nikakor ni znašla na vetrovnih razmerah, njen zaščitni znak – napadalna igra s forehandom, danes ni deloval. V prvem krogu kvalifikacij je bila sicer boljša od Španke Marine Bassols Ribere s 7:6 in 6:0.

Spet zadnja stopnička

Kaja Juvan (143. igralka sveta) je drugi turnir zapored pokleknila na zadnji stopnički pred glavnim delom turnirja. V Indian Wellsu je v drugem krogu kvalifikacij izgubila proti Olgi Danilović iz Srbije, tokrat pa ni bila kos 200. igralki na svetu, ki je zmagala s 6:4, 6:3. Tudi Ljubljančanka se z vetrovnimi razmerami nikakor ni spoprijateljila in tako z mislimi počasi odhaja proti peščenemu delu sezone.

Juvan je bila v uvodnem nastopu v Miamiju prepričljivo boljša od tretje nosilke kvalifikacij, Američanke Katie Volynets. Tako bo Slovenija na turnirju brez svoje predstavnice.

Dekleti bosta prihodnji mesec na voljo kapetanu Andreju Kraševcu, ko se slovenska reprezentanca v sklopu BJK Pokala meri proti Romuniji. Tekme bo gostila koprsko Bonifika.