Zidanšek: Za to sem delala celo življenje

Grand Slam 5. Jun 202111:17 0 komentarjev
Tamara Zidanšek
xRobxPrangex

Tamara Zidanšek se je zahvaljujoč preobratu proti Katerini Siniakovi v treh nizih na Roland Garrosu prvič v karieri prebila med 16 najboljših na kateremu od turnirjev za grand slam.

Čeprav v prvem nizu ni osvojila niti igre, se je Tamara Zidanšek uspela vrniti in na koncu po velikem preobratu prišla do največjega uspeha v karieri.

“Zagotovo mi zmaga in rezultat veliko pomenita. Za to sem delala celo življenje in nadejam se, da bom nadaljevala v tem ritmu. Na začetku dvoboja so bili pogoji drugačni, padal je dež in bilo je težko. Potrebovala sem čas, da se navadim. Toda ko sem uspela osvojiti prvo igro v drugem nizu, sem ugotovila, da mi lahko uspe,” je bila po napredovaju v osmino finala Roland Garrosa zadovoljna Zidanškova.

Zidanšek je postala prva Slovenka po Katarini Srebotnik in letu 2008 v osmini finala turnirja za grand slam med posameznicami. V osmini finala se bo pomerila z Romunko Sorano Cirsteo, ki je s 6:3 in 6:2 odpravila Rusinjo Dario Kasatkino. “Sorana je ravnokar osvojila WTA turnir v Istanbulu in zelo dobro igra. Na meni je samo to, da se čim boljše pripravim za dvoboj.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!