Zidanškova misijo Flushing Meadows začela s porazom

Tenis 16. Avg 202122:15 > 23:40
Tamara Zidanšek. Foto: Guliverimage

Tamara Zidanšek je danes v Cincinnatiju odigrala prvo tekmo po turnirski zmagi v Lozani. V prvem krogu je izgubila proti Latvijki Jeleni Ostapenko s 5:7 in 1:6.

Zidanškova je tako odigrala prvo profesionalno tekmo po skoraj mesecu dni, ko je 16. avgusta dobila finale WTA turnirja serije 250 v švicarskem Luganu. Takrat je z 2:1 v nizih porazila Francozinjo Claro Burel, danes pa je nastopila v 1. krogu WTA turnirja v Masonu v zvezni državi Ohio.

Turnir z nagradnim skladom 2,114,989 ameriških dolarjev je za najboljše igralke zadnja priprava pred OP Združenih držav, ki se prične konec meseca. A Zidanškova ogrevanja pred zadnjim grand slamom sezone ni opravila najbolje.

Latvijka Ostapenko, s katero se predtem v članski karieri še nista merili, je bila boljša z 2:0 v nizih. Tekmica je odlično odprla dvoboj in z dvema brejkoma hitro povedla s 4:0 v prvem nizu. Zadevala je vse, medtem ko Zidanškovi ni šlo po načrtih.

Položaj se je hitro obrnil, Zidanškova je vrnila dva brejka in se pri rezultatu 5:5 povsem vrnila v igro. V zadnjih dveh igrah prvega niza je bila nato baltska nasprotnica boljša in prvi niz je po 44 minutah dobila s 7:5. Drugi je bil še enajst minut krajši, v njem pa smo videli enosmerni promet. Ostapenkova je spet dvakrat odvzela servis Konjičanki in povedla s 5:1, nato pa na svoj začetni udarec izkoristila prvo začetno žogico in obračun dobila z 2:0 v nizih.

Ostapenkovo v 2. krogu čaka tekma proti zmagovalki srečanja Jennifer Brady – Jekaterina Aleksandrova.