Zverev: Če se mi še kdaj tako stemni pred očmi, potem…

ATP 10. Mar 202212:39 0 komentarjev
Clive Brunskill Getty Images

Nemški teniški igralec Alexnader Zverev je pred začetkom prvega masters turnirja sezone v Indian Wellsu dejal, da je bilo njegovo divjanje v Acapulcu osamljen primer in da mu je za početje iskreno žal.

Glede na to, da naj bi se Nemec v preteklosti znašal nad svojim nekdanjim dekletom, Oljo Šaripovo, dajemo vse skupaj v vašo lastno presojo, se je pa Zverev pred nastopom v Kaliforniji znova posipal s pepelom.

“Zagotavljam vam, da se tako ne bom več nikdar obnašal. Če to še kdaj v prihodnje storim, imajo (op.a. krovna organizacija ATP) vsako pravico, da mi prepovejo nastopati,” je bil skesan Zverev.

Sram v očeh, izogibanje v slačilnici

Tretji igralec sveta se bo v kalifornijski puščavi pomeril proti zmagovalcu srečanja Mihail Kukuškin – Tommy Paul. “Če se mi spet pripeti kaj takega, to potem pomeni, da se nisem nič naučil iz lekcije. Verjamem, da vsak človek v življenju potrebuje novo priložnost, vsak se lahko zmoti, a če napake ponavljaš, ti lekcija očitno ni pomagala,” trdi ‘prvi nemški lopar’.

Alexander Zverev Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Zatrdil je, da se takšnim ekscesom ne bo skušal izogibati le v tekoči sezoni, ampak skozi celoten potek svoje kariere. Naj spomnimo, po porazu na turnirju dvojic v Acapulcu je Zverev povsem izgubil razsodnost in sodnika Alessandra Germanija žalil ter napadel z loparjem.

Finalist OP Združenih držav 2020 priznava, da ga je po incidentu sram hoditi po slačilnici v Indian Wellsu in srečevati poglede ostalih igralcev: “To je bila največja napaka v dosedanjem poteku kariere, celo najhujši trenutek mojega življenja.” Mu bo temperament uspelo držati na povodcu?