Zverev lahko igra v Indian Wellsu: Nemcu le pogojna kazen

ATP 8. Mar 20228:14 > 8:45 1 komentar
Aleksander Zverev (Foto: Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport)

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je danes prejel kazen združenja ATP za nasilen incident na turnirju v Acapulcu prejšnji mesec. Združenje ATP je olimpijskega prvaka iz Tokia pogojno kaznovalo z osmimi tedni prepovedi nastopanja ter z dodatnimi 25.000 dolarji denarne kazni, kar pomeni, da v letu dni ne sme prekršiti kodeksa ATP.

Tretji igralec sveta je 23. februarja po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom Alessandrom Germanijem in z loparjem večkrat udaril v stol, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja.

Na incident se je isti dan odzvalo združenje ATP in Zvereva, ki je v Acapulcu branil zmago med posamezniki, izključilo z odprtega prvenstva Mehike tako s tekmovanja posameznikov kot dvojic.

Zdaj pa mu je podpredsednik združenja ATP za pravila in tekmovanja, Bolgar Miro Bratoev izrekel pogojni dvomesečni suspenz ter denarno kazen. To pomeni, da sicer lahko nastopa na prihajajočem turnirju v Indian Wellsu, a nad njim visi damoklejev meč.

Krovna organizacija moškega tenisa ATP je na tak način v bistvu sodnikom sporočila naslednje: “Igralec vas lahko napade in s tem nimamo težav, bo pa drugi podoben eksces vseeno sankcioniran. No, mogoče pa tudi ne.”

Na odločitev ATP so se že odzvali nekateri vidni teniški delavci. Nekdanja igralka, zdaj pa komentatorka za ESPN in Tennis Channel Pam Shriver je na Twitter zapisala:

“Navedite mi en šport, v katerem krovna organizacija ne zaščiti svojih sodnikov, potem ko le-te igralec fizično napade in ustrahuje ter izreče le pogojno kazen. Česa tukaj ne razumem?”

Niti enega majhnega prekrška več

Tako globa kot izključitev sta odloženi za leto dni. Zverev tako do 22. februarja 2023 ne sme prekršiti pravilnika ATP glede nešportnega obnašanja, sicer se lahko poslovi od nastopov, so pri ATP zapisali v izjavi za javnost.

Štiriindvajsetletniku so sicer že takoj po incidentu odvzeli točke na turnirju in denarno nagrado v višini 30.000 dolarjev ter ga kaznovali s 40.000 dolarji.

Zverev se lahko na odločitev združenja ATP pritoži do petka.

Prilagamo videoposnetek, zaradi katerega si je Nemec nakopal gnev svetovne javnosti in najbrž izgubil marsikaterega navijača:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje