Organizatorji OI uslišali želje teniških igralk in igralcev

Ostalo OI 28. Jul 202121:02 0 komentarjev
Photo by Pete Dovgan/Speed Media/Icon Sportswire
Photo by Pete Dovgan/Speed Media/Icon Sportswire

Mednarodna teniška zveza (ITF) je potrdila, da se bodo dvoboji na olimpijskih igrah v Tokiu začenjali pozneje zaradi skrbi za zdravje igralk in igralcev. Po novem se bodo namesto ob 4.00 po srednjeevropskem času začenjali ob 8.00, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Najboljša teniška igralca sveta, Srb Novak Đoković in Rus Danil Medvedjev, sta bila med tistimi, ki so se pritoževali nad prezgodnjim začetkom dvobojev, pri čemer sta navajala hudo vročino in vlago v teniškem parku Ariake.

Medvedjev se je v osmini finala slabo počutil in je vzel tudi dva zdravniška odmora, preden ga je sodnik Carlos Ramos vprašal, ali bo lahko nadaljeval. “Lahko dokončam dvoboj, ampak lahko tudi umrem. Če umrem, boste vi odgovorni?” je ameriška mreža ESPN navedla pogovor Rusa s sodnikom.

Vlažnost je bila 72-odstotna pri 31 stopinjah Celzija, kar se je čutilo, kot da bi bilo 37 stopinj Celzija. Medvedjev ni bil edini s težavami, Španko Paulo Badosa Gibert so z igrišča odpeljali na invalidskem vozičku, potem ko je doživela vročinski udar in predala dvoboj proti Čehinji Marketi Vondroušovi.

Pred dnevi je Medvedjev kritiziral urnik, po katerem so se dvoboji začenjali v poznem jutru, Đoković pa je predlagal začetek dvobojev ob 15.00 po lokalnem času oziroma ob 8.00 po srednjeevropskem, kar so danes potrdili pri ITF. To pomeni, da se bo večina dvobojev odvijala v rahlo prijaznejših večernih urah na Japonskem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!