Ma Long ponovil uspeh iz Ria

Ostalo OI 30. Jul 202117:08 > 17:08 0 komentarjev
Ma Long
Foto: Guliver image

Kitajski namiznoteniški igralec Ma Long je olimpijski prvak med posamezniki. V današnjem finalu je ugnal rojaka Fana Zhendona s 4:2 (4, -10, 8, 9, -3, 7). Bron si je priboril nemški igralec Dimitrij Ovtcharov.

Ma Long je tako ponovil uspeh iz Ria 2016, kjer je bil prav tako zlat med posamezniki, osvojil pa je še prvo mesto s kitajsko ekipo. Obenem pa je postal tudi prvi igralec na OI, ki mu je med posamezniki uspelo ubraniti naslov s prejšnjih iger. Zdaj ima skupno že štiri zlate olimpijske medalje, po dve posamični in ekipni.

Fan Zhendong, sicer prvi igralec na lestvici pred igrami, pa je po porazu v finalu vseeno prišel do svoje prve olimpijske medalje.

V malem finalu je nemški zvezdnik Dimitrij Ovtcharov prišel do brona, potem ko je premagal Tajvanca Lina Yun-Juja s 4:3 (11, -9, -6, 4, -4, 13, 7). Tajvanec je sicer v četrtfinalu ustavil v Tokiu najboljšega Slovenca v Tokiu Darka Jorgića. Za Nemca je današnja medalja skupno četrta olimpijska v karieri in druga bronasta posamično po Londonu 2012.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!