Simone Biles ob vrnitvi do brona

Ostalo OI 3. Avg 202115:00 0 komentarjev
Simone Biles z medaljo v Tokiu. Foto: The Yomiuri Shimbun via AP Images

Zadnji dan odločitev v športni gimnastiki na olimpijskih igrah v Tokiu so bile vse oči uprte v ameriško zvezdnico Simone Biles. Potem ko je telovadka zaradi psihičnih težav odpovedala vse druge nastope, je v finalu na gredi dobro prikazala sestavo, ocena 14 točk ji je prinesla bronasto kolajno. Zmagala je Kitajka Guan Chenchen (14,633).

Potem ko je Bilesova pet finalov – ekipno, mnogoboj, preskok, dvovišinska bradlja, parter – odpovedala zaradi psihičnih težav, se je uspešno vrnila na veliko sceno. Danes je bila pod ogromnim pritiskom, a se je z njim spopadla kot prava šampionka.

Na gredi, komaj 10-centimetrskem orodju, je prikazala dokaj suvereno predstavo z nekaj manjšimi napakami, ki je zadoščala, da je obogatila svojo zbirko olimpijskih odličij.

Na gredi je dvojno zmago slavila Kitajska. Komaj 16-letna Guan Chenchen, katere športna vzornica je prav Bilesova, je slavila zanesljivo zmago pred dve leti starejšo rojakinjo Tang Xijing (14,233).

Dobitnica 23 zlatih kolajn z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev Bilesova pa je v Tokiu kljub težavam, ko je dejala, da je v zraku pri zahtevni akrobatiki izgubila sposobnost orientacije v prostoru, osvojila dve odličji: srebro z ameriško ekipo, četudi je sredi tekme odstopila, ter bron na gredi.

Gimnastika, športna, gred, ženske:

ZLATO: Guan Chenchen (Kitajska)

SREBRO: Tang Xijing (Kitajska)

BRON: Simone Biles (ZDA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!