Neverjeten rekord v teku na 400 metrov z ovirami

Atletika 3. Avg 20218:38 0 komentarjev
Karsten Warholm. Foto: guliverimage

Norvežan Karsten Warholm je pričakovano postal olimpijski prvak v teku na 400 metrov z ovirami, manj pričakovan pa je bil njegov dosežek. Veliko strokovnjakov je napovedovalo nov svetovni rekord, časa pod 46 sekundami pač ne.

Norvežan Karsten Warholm velja za najboljšega tekača na 400 metrov z ovirami na svetu. To je dokazal tudi v Tokiu, kjer je bil najhitrejši na vseh tekih, tudi v finalu. Tam je odtekel izjemen čas 45,94 in kar za 76 stotink izboljšal dosedanji rekord (46,70), ki ga je postavil prav Norvežan sam v Oslu v začetku julija.

“To je gotovo največji trenutek v mojem življenju. Vse ure treninga in priprav so poplačane,” je bil po uspehu presrečen Warholm.

25-letnik je imel veliko konkurenco v Američanu Raiu Benjaminu, ki je prav tako izboljšal prejšnji rekord. Tekel je drugi najboljši čas v zgodovini discipline, a vseeno ni bilo dovolj za medaljo. S časom 46,17 se je lahko zadovoljil le s srebrom. Tretje mesto je zasedel 21-letni Brazilec Alison dos Santos s časom 46,72.

Današnji tek je bil najhitrejši v zgodvoini predvsem zato, ker so kar trije tekači tekli pod znamko 47 sekund. To je v zgodovini uspelo le petim tekačem, kar trem izmed njih pa v današnjem finalu olimpijskih iger v Tokiu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!