Svetovni rekord in tretje zlato za Američana

Ostalo OI 31. Jul 20216:56 > 7:11 0 komentarjev
Caeleb Dressel
Caeleb Dressel nadaljuje svoj pohod. Foto: The Yomiuri Shimbun via AP Images

Ameriški plavalec Caeleb Dressel je osvojil še tretje zlato odličje na olimpijskih igrah v Tokiu. Štiriindvajsetletni plavalec je na 100 m delfin slavil v času novega svetovnega rekorda 49,45. Drugo mesto je osvojil Madžar Kristof Milak, z bronom pa se je okitil Švicar Noe Ponti.

Dressel je svetovni rekord izboljšal za pet stotink, pred dvema letoma je v Gwangjuju na svetovnem prvenstvu plaval 49,50. To je bilo sicer že 16. zlato odličje z velikih tekmovanj za odličnega ameriškega plavalca. Na svetovnem prvenstvu v Budimpešti 2017 je osvojil sedem zlatih, v Gwangjuju pa šest zlatih ob dveh srebrnih kolajnah.

Plavalec s Floride je na letošnjih OI slavil tudi na 100 m prosto, najboljši pa je bil tudi z ameriško štafeto 4 x 100 m prosto. Na 100 m delfin pa je za 23 stotink sekunde ugnal Milaka, ki se mu je v zaključku z evropskim rekordom zelo približal, tretji Ponti pa je zaostal 1,29 sekunde.

Rekordni tudi Britanci

Velika Britanija je zmagovalka mešane štafete na 4 x 100 m mešano v plavanju na olimpijskih igrah v Tokiu. Ta disciplina je bila prvič na sporedu OI, Britanci pa so slavili v času novega svetovnega rekorda 3:37,58. Drugo mesto je osvojila kitajska četverica, tretje pa avstralska.

Za Veliko Britanijo so plavali Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy in Anna Hopkin. V cilj so prišli 1,28 sekunde pred Kitajci, Avstralci so zaostali še devet stotink več. Američani so zanimivo ostali brez odličja. V zadnji predaji je zanje plaval Dressel, a ni mogel nadoknaditi visokega zaostanka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!