Janja Garnbret bo nosila zastavo na zaprtju iger

Slovenci na OI 7. Avg 20218:36 0 komentarjev
Foto: AP Photo/David Goldman

Janja Garnbret, ki je včeraj osvojila še tretje slovensko zlato odličje v Tokiu, bo na jutrišnji slovesnosti ob koncu olimpijskih iger nosila slovensko zastavo.

Slovenski športniki so doslej osvojili tri zlate ter po eno srebrno in bronasto odličje. V lepo bero pa lahko bron dodajo še košarkarji, ki danes igrajo z Avstralijo.

V Tokiu je skupaj nastopalo 54 slovenskih športnikov. Na slovesni otvoritvi sta slovensko zastavo prvič nosila dva športnika. To sta bila kajakašica Eva Terčelj in namiznoteniški igralec Bojan Tokić.

Zaradi ukrepov, ki veljajo za omejitev širjenja novega koronavirusa, so številni športniki že odleteli domov. Janja Garnbret tako ostaja edina slovenska dobitnica kolajne, ki je še vedno na Japonskem. 

Zlati kolesar Primož Roglič, zlati kanuist Benjamin Savšek in srebrna judoistka Tina Trstenjak so že bili deležni sprejema na brniškem letališču, sprejem za Tadeja Pogačarja pa bo v petek v Komendi. 

Danes se nosilcem olimpijske medalje lahko pridružijo še košarkarji, ki se bodo ob 13. uri v boju za tretje mesto pomerili z Avstralci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!