OI ponedeljek: začetek za kajakašici in Tino Šutej

Slovenci na OI 1. Avg 202120:15 0 komentarjev
Ostermanovo in Ponomarenko Janićevo čaka prvi skupni nastop na OI. Za začetek na daljši, 500-metrski razdalji.

Za začetek drugega tedna v Tokiu bomo spremljali pet slovenskih nastopov. Svojo pot v deželi vzhajajočega sonca začenjajo Anja Osterman, Špela Ponomarenko Janić in Tina Šutej, blizu zaključka pa sta jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol.

Slovenski ponedeljkov spored v Tokiu bo ob 4.18 odprla tekačica Maja Mihalinec Zidar. 31-letnico po izpadu v kvalifikacijah v teku na 100 metrov zdaj čaka še nastop v kvalifikacijah v teku na 200 metrov. Nastopila bo v zadnji, sedmi predtekmovalni skupini.

Tina Šutej računa na preboj v finale skoka s palico.

Atletske nastope bosta v večernem terminu (po tokijskem času) nadaljevala Tina Šutej in Luka Janežič. Prvo ob 12.20 po slovenskem času čakajo kvalifikacije v skoku s palico, nastopala bo v skupini A. Finale prinaša skok preko 4,70 metra oziroma uvrstitev med najboljšo dvanajsterico. Veliko težja naloga pa je pred Janežičem, ki bo ob 13.05 nastopil v polfinalu na teku na 400 metrov. Ljubljančan bo tekmoval v prvi skupini (od treh).

Že veliko prej bosta skupni debi na tekmovanjih pod petimi krogi opravili kajakašici na mirnih vodah Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić. Prva bo sploh prvič tekmovala na olimpijskih igrah, za drugo pa bo to že četrti takšen nastop, a je vselej veslala v enojcu. Primorki bosta nastopili na dveh razdaljah, prva bo dvojec na 500 metrov. Ob 4.22 bosta nastopili v družbi Nemčije, Danske, Belorusije in Madžarske, v torkov polfinale se uvrstita najboljši dvojici.

Pred slovensko posadko v razredu 470 je še zadnji redni tekmovalni dan. Foto: Anže Malovrh / STA

Blizu zaključka tekmovanj v Tokiu pa sta jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol. Pred zadnjima rednima regatama – ki se začneta v ponedeljek ob 5.05 po slovenskem času, sta na skupnem petem mestu, če bosta zadržali mesto med deseterico, ju v sredo čaka še finalna regata za kolajne z dvojnimi točkami.

V prestolnici Japonske bodo jutri podelili 22 kompletov kolajn.