"Risi" na svetovno prvenstvo brez Štebiha

Getty Image, HZS

Nik Zupančič je določil "krdelo risov" za nastop na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Parizu. Na najmočnejše reprezentačno tekmovanje v hokeju na ledu ne potuje branilec praške Slavie, Miha Štebih.

Po predzadnjem treningu v sklopu priprav na SP elitne divizije se je trenerski štab moške hokejske reprezentance odločil, da od 26 igralcev, ki so bili v ekipi na zadnjih pripravljalnih tekmah in treningih, na SP ne potuje branilec Miha Štebih.

“Končna odločitev ni bila lahka, saj so fantje pokazali maksimalno zavzetost ves čas priprav. Vendar na koncu se je treba odločiti in trenerski štab je sprejel odločitev, ki bo po našem mnenju najboljša glede na naloge, ki nas čakajo na svetovnem prvenstvu,” je povedal Zupančič.

Risi jutri zaključujejo priprave v Sankt Peterburgu, v četrtek pa že potujejo v Pariz, kjer jih v soboto čaka prva tekma, nasprotnik bo Švica, potem pa se bo naša izbrana vrsta pomerila še s Kanado, Norveško, Finsko, Češko, Belorusijo in Francijo.

Reprezentanca Slovenije

Vratarji
: Gašper Krošelj (AIK), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg), Matija Pintarič (Rouen Dragons).

Branilci
: Klemen Pretnar (Yunost Minsk), Sabahudin Kovačević (Yunost Minsk), Aleš Kranjc (Bad Nauheim), Andrej Tavželj (Angers), Matic Podlipnik (Lyon), Jurij Repe (Kladno), Mitja Robar (KAC Celovec), Luka Vidmar (Frederikshavn), Blaž Gregorc (Mountfield).

Napadalci
: Rok Tičar (Avtomobolist), Jan Muršak (CSKA Moskva), Robert Sabolič (Admiral), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Žiga Pance (KAC Celovec), Aleš Mušič (Olimpija), David Rodman (Grenoble), Boštjan Goličič (Grenoble), Anže Kuralt (Grenoble), Ken Ograjenšek (Gradec), Jan Urbas (Fischtown Pinguins), Miha Verlič (Beljak), Nik Pem (Heilbronner Falken).