Nadal: Če ne bo sprememb, bom zaigral v Londonu

Richard Heathcote, Getty Images Sport

Rafael Nadal bo očitno vendarle lahko zaigral na zaključnem turnirju letošnje sezone v Londonu. Španski tenisač se nadeja, da bo povsem pripravljen za nove izzive, ki ga čakajo v Londonu.

Lintao Zhang/Getty Images

Rafael Nadal je predčasno končal turnir v Parizu zaradi poškodbe kolena. Na zaključnem Masters turnirju se bo pomeril z Davidom Goffinom,  v skupini pa sta še Grigor Dimitrov in Dominick Thiem. Španec je v London prišel, po terapijah, ki jih je opravljal v Španiji.

“Upam, da bo koleno vredu. Naredil sem vse kar sem lahko, da bom pripravljen za London. Sedaj bom malo treniral tudi tukaj in v naslednjih dneh bom videl kako stvari stojijo,” je za Sky Sports dejal Nadal.

“Če se ne zgodi nič nezaželjenega, bom igral. Bil sem pri zdravniku po Parizu, bilo mi je zelo težko, ko sem se moral posloviti od tega turnirja.”

V kolikor pride do finala, pomeni, da bo odigral pet obračunov v manj kot tednu dni, Nadal pa je odgovoril.

“Če bi mislil, da ne bom zdržal, potem ne bi prišel. Tukaj sem, da dam vse od sebe in poizkušam osvojiti turnir. Na zaključnem turnirju ne moreš pričakovati lahke skupine in tekem. Na takem turnirju moraš biti povsem pripravljen od samega začetka,” je dejal Rafa.

Getty Images Sport, Julian Finney

Ljubitelji tenisa si seveda želijo obračuna Nadal vs. Roger Federer. Letos sta se srečala že štirikrat, vselej je slavil Švicar.

“Moje sanje so, da osvojim ta turnir. V kolikor pridem do finala in bom igral s Rogerjem, vsekakor so moje možnosti proti njemu manjše kot pa proti komurkoli drugemu. Ampak rad imam finala in rad igram proti njemu, vse bom dal od sebe, da ga premagam. To leto sem proti njemu igral vsakič, ko je podlaga veliko bolj odgovarjala njemu, ampak vsekakor se bom boril, da dobim prvi letošnji obračun z njim,” je še zaključil Nadal.