Nadal za začetek oddal samo tri igre

Cameron Spencer, Getty Images

V Melbournu se je začel prvi letošnji turnir za grand slam. Prvi igralec sveta Rafael Nadal je v prvem krogu Victorju Estrelli Burgosu predal le tri igre - 6:1, 6:1, 6:1. Brez večjih težav napredovala tudi Nick Kyrgios in Grigor Dimitrov, ekspresno slovo Venus Williams.

Za Rafaela Nadala je bil to letošnji prvi uradni dvoboj, na katerem se je komaj dobro preznojil. Victor Estrella Burgos je bil le opazovalec izjemnega Španca, ki je bil dominanten v vseh aspektih igre. Peščeni kralj je brez bolečin v kolenu brez večjih težav prevzel pobudo že na samem začetku in vse do zaključka po dobri uri in pol igre navduševal gledalce. Burgos je na drugi strani osvojil vsega tri igre, Nadala pa nekoliko resneje ogrozil le v šesti igri drugega niza, ko je izkoristil šesto žogico za odvzem servisa.

Nadala v 2. krogu čaka Argentinec Leonardo Mayer.

Podobno kot Nadal, sta brez večjih težav napredovala tudi tretji nosilec Grigor Dimitrov (Novak, 3:0) in domači matador Nick Kyrgios (Dutra Silva, 3:0). Nekaj več dela je imel Hrvat Marin Čilić, ki mu je Vasek Pospisil uspel odvzeti niz (3:1), medtem ko je Borna Čorić po porazu z Johnom Millmanom že končal s svojimi nastopi.

Prvi dan v Melborunu bodo kar čim hitreje poskušali pozabiti Američanke in Američani, saj so napredovali le trije (Nicole Gibbs, Ryan Harrison in Mackenzie McDonald), deseterica pa je že pomahala v slovo. Med njimi tudi Venus Williams (izločila jo je Belinda Bencic, ki ji je pred začetkom nasvete delil tudi sam Roger Federer), kar pomeni, da prvič po letu 1997 v drugem krogu ne bo nobene od slovitih sester, saj Serena po porodu še ni pripravljena in sploh ni nastopila.

V torek bodo na igrišče stopili vsi trije Slovenci. Aljaža Bedeneta čaka branilec naslova Roger Federer, Blaž Kavčič se bo pomeril z Richardom Gasquetom, Polona Hercog pa se bo pomerila proti Aleksandrovi iz Rusije.