Nadal prepustil Džumhurju samo pet iger

Clive Brunskill, Getty Images

Rafael Nadal nadaljuje z izjemnimi predstavami na OP Avstralije, potem ko je v 3. krogu brez večjih težav prmagal Damirja Džumhurja s 6:1, 6:3 in 6:1. V izjemni vročini se je zmage proti Andreju Rubljevu in napredovanja veselil tudi Grigor Dimitrov.

Prvi igralec sveta je Damirju Džumhurju v uri in 50 minutah igre prepustil vseha pet iger. Rafaela Nadala za preboj med najboljših osem čaka Argentinec Diego Schwartzman, ki je bil od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova boljši s 3:1.  

Čeprav je najboljši tenisač iz BiH poskušal na vse načine, je Rafa s pridom izkoristil vsako njegovo napako in mu že v drugi igri prvič odvzel servis. Prvi niz je bil končan po vsega 23 minutah popolne dominacije Španca.

Še največji odpor je Džumhur nudil v drugem nizu, ko je osvojil tri igre, vseeno pa niti v enem trenutku ni uspel ogroziti peščenga kralja.

Tudi v tretjem nizu smo spremljali enosmerni promet, čeprav je Džumhur nekajkrat uspel navdušiti občinstvo. Nadal je do breaka prišel v drugi in šesti igri, izkoristil pa tretjo zaključno žogo. Španec je izkoristil sedem od 16 priložnosti za odvzem servisa, Džumhur eno od dveh in, zanimivo, na drugi servis osvojil več točk kot na prvega (68-67%).

V osrednjem popoldanskem obračunu je Grigor Dimitrov v hudi vročini s 6:3, 4:6, 6:4 in 6:4 odpravil Andreja Rubljeva.

Poslastica dneva se je končala z zmago Nicka Kyrgiosa. Domači matador je Jo-Wilfrieda Tsongaja izločil s 7:6, 4:6, 7:6 in 7:6. Napredovanja se je veselil tudi Marin Čilić, ki je Ryana Harrisona odpravil s 3:0 v nizih.

V ženskem delu je Ukrajinka Elina Svitolina končala pravljico komaj 15-letne rojakinje Marte Kostjuk. Slednja je bila po 21 letih najmlajša igralka, ki se je na turnirjih za grand slam prebila v 3. krog, tokrat pa ni imela resnejših možnosti, saj je Svitolina slavila dvakrat s 6:2.