Federer izenačil najboljši začetek sezone

Matthew Stockman/Getty Images

Kje so meje Rogerja Federerja? Izjemni Švicar je z zmago proti Hyeon Chungu (7:5 in 6:1) v četrtfinalu prvega letošnjega mastersa v Indian Wellsu izenačil svoj najboljši začetek sezone – prvih 16 dvobojev leta je dobil le še leta 2006. A legendarni Švicar želi še več.

“Odličen začetek. Nadejam se, da bom zmagal tudi v naslednjem dvoboju in v soboto postavil svojo najboljšo serijo,” je po novi zmagi v Indian Wellsu dejal Roger Federer. Leta 2006 je njegov niz po zmagi v Dohi in Avstraliji šele v finalu Dubaja prekinil Rafael Nadal.

Najdaljša Federerjeva serija datira v leto 2005, ko je v zaključku leta slavil 35-krat zapored, najboljši začetek sezone v odprti eri tenisa pa ima Novak Đoković, ki je leta 2011 slavil 43-krat zapored.

Za piko na i si je FedEx z zmago proti Hyeon Chungu (mimogrede: v ponedeljek bo napredoval na 23. mesto lestvice ATP, s čimer bo prehitel Keia Nišikorija in postal azijska številka 1) zagotovil prvo mesto tudi po turnirju v Miamiju, ki sledi Indian Wellsu. “Srečen sem, ker sem našel način, da zmagam. Začel sem dobro, potem sem se malce mučil, toda nato sem znova našel svojo igro – odločilni trenutek je bil, ko sem rešil break žogico hitro v drugem nizu. Dober dvoboj, srečen sem, ker nisem vedel, kaj lahko pričakujem, pogoji so bili neugodni, moral sem se prilagoditi,” je dodal Federer, ki ga za prebj v finale čaka vzhajjoča zvezda hrvaškega tenisa Borna Ćorić (Kevina Andersona je po preobratu izločil z 2:1 v nizih).

“Počaščen sem, ker bom najvišje uvrščeni azijski igralec. Kei je še vedno eden od najboljših na sveu, nadejam se, da bo letos igral dobro,” je bil Chung kljub porazu vseeno zadovoljen z doseženim na prvem letošnjem mastersu.