Evrogoli, preobrati in remi. Young Boysi zadržali +16

Uncategorized 2. Apr 201818:26 > 18:31
Pier Marco Tacca/Getty Images

Na derbiju 27. kroga švicarskega prvenstav so nogometaši Young Boysov pred domačimi gledalci z 2:2 remizirali z Baslom in so še korak bližje naslovu po dolgih 32. letih.

V derbiju vodilnih ekip sta se v 27. krogu švicarskega državnega prvenstva pomerila prvouvrščeni Young Boysi in drugi Basel. Še v lanski sezoni vladarji Švice so letos spomladi povsem razglašeni in na pragu tega, da po osmih zaporednih naslovih ostanejo brez le tega, saj Young Boysi na lestvici trenutno vodijo za debelih 16. točk.

Kljub vsemu pa smo v Bernu lahko videli prečudovito tekmo z dvema evrogoloma in odličnim drugim polčasom, ki je ponudil veliko priložnosti.

Rumeno črne je najprej v 24. minuti v vodstvo popeljal Guillaume Hoarau s prekrasnim zadetkom. Na drugi strani mu je s še lepšim golom mero vrnil Taulant Xhaka, ki je s pravo bombo od daleč poskrbel za izenačenje in rezultat polčasa 1:1.

Drugi polčas so osemkratni zaporedni državni prvaki bolje pričeli drugi polčas in v 47. minuti pripravili popoln preobrat po podaji s strani iz prostega strela je zadel kapetan Marek Suchy. Znova so se domači hitro vrnili, po še drugi podaji na tekmi Rogerja Assaleja je zadel Christian Fassnacht.

Do konca tekme smo videli lepo število priložnosti na obeh straneh, a je ostalo pri rezultatu 2:2. Young Boysi imajo devet tekem pred koncem prvenstva velikih 16. točk prednosti, drugi Basel pa ima od današnjega nasprotnika sicer tekmo manj, a bo kljub vsemu težko ubranil naslov.