Nesrečni vratar Babacan morda že odločil prvenstvo!

Uncategorized 4. Maj 201821:06 > 21:19
Printscreen

Izjemno vroče in pestro je v Turčiji, kjer se še naprej štirje klubi borijo za naslov prvaka. Včeraj pa je svojo ekipo Istanbul Basaksehirja od prvega naslova v zgodovini z neverjetno napako oddaljil vratar Volkan Babacan.

Istanbul Basaksehir je eden izmed štirih klubov, ki se v Turčiji bori za naslov prvaka. 32. krog od skupno 34. krogov je včeraj odprl prav Basaksehir, ki pa je pred domačimi gledalci le remiziral. Med prvimi štirimi klubi je razlika samo štiri točke. Prvo mesto si delita Galatasaray in Istanbul Basaksehir, ki pa ima tekmo več. Tri točke zaostaja Fenerbahče, štiri pa Bešiktaš.

Domače je najprej v vodstvo popeljal Rijad Bajič z golom v 14. minuti. V 39. minuti so se domači kljub vodstvo morali znajti z igralcem manj, kajti drugi rumeni karton je prejel Marcio Mossoro.

Gostje niti niso preveč močno pritiskali, a so kljub vsemu prišli do gola in izenačenja v 92. minuti. Akcija je bila dokaj nenevarne, potekala je po levi stran, ko je nekdo izmed nogometašev Sivassporja iz “mrtvega kota” podal prev vrata. Vratar domačih Volkan Babacan pa si je povsem sam privoščil neverjetno napako in ob prvi vratnici žogo tudi z nekaj smole izpustil v gol. S tem pa svoji ekipi otežil pot do naslova.

https://twitter.com/mehmet_coban87/status/992481736746561540

Kasneje je Arda Turan prejel rdeči karton zaradi odrivanja stranskega sodnika in s tem naredil “medvedjo” uslugo svoji ekipi. Na koncu je ostalo pri 1:1.