Novaku 32. Masters

Lintao Zhang, Getty Images Sport

Novak Đoković je na turnirju v Šanghaju po zmagi v finalu nad Hrvatom Borno Ćorićem prišel do svojega 32. naslova v seriji Masters 1000.

Julian Finney, Getty Images

V finalu Šanghaja, ki ga je Đoković osvojil že četrtič, je bil Srb boljši od Borne Ćorića s 6:3, 6:4 po uri in 35 minutah igre in četrti izkoriščeni set žogice.

Od ponedeljka bo po tem rezultatu Novak drugi na ATP lestvici, Borna pa 13. igralec sveta.

Prvi del prvega niza nam je prines dober tenis in izenačeno igro. Dobri napadi z Bornove strani mreže in odlična obramba Novaka na drugi strani sta naredila dvoboj zanimiv. Oba igralca sta občasno grešila iz backhanda, a v tem dvoboju je bil Ćorić igralec, ki je moral tvegati, kar ga je pripeljalo do manjših napak.

Đoković je prvi niz rešil zaključil v svojo korist z enim brejkom, v drugem nizu pa je Ćorić pod pritiskom izgubil igro že na samem začetku. Število Ćorićevih napak se je povečalo, poleg tega je Đoković v prvi igri prišel do brejka, nato pa v tretjem dobro namučil nasprotnika. Ćorić se ni predal in je uspel priti do brejk žogice, a je ni realiziral. Še naprej se je sicer boril, na koncu vpisal tri zaključne žogice in še malo podaljšal dvoboj na terenu.

Đoković ni na poti do lovorike izgubil niti ene igre na svoj servis, nasprotnikom je dovolil samo štiri brejk žogice. Rogeru Federerju je dvakrat uspelo, da brez izgubljenega brejka osvoji Masters turnir, a to je bilo še pred Novakom in Alexandrom Zverevom. To seveda velja za turnurje Masters odigrane od leta 1991, od takrat se namreč vodi ta statistika.

Đokovića sedaj čaka Masters v Parizu in zaključni turnir v Londonu, Ćorić pa bo po svojem prvem Masters finalu igral še na Dunaju pred Parizom. Za mladega Hrvata še vedno obstaja možnost, da se znajde na zaključnem turnirju najboljših v Londonu.