Federer se je z zmago nad Andersonom izognil Đokoviću

Uncategorized 15. Nov 201820:54 > 21:49
Julian Finney, Getty Images

Roger Federer si je z zmago nad Kevinom Andersonom s 6:4, 6:3 priboril polfinale zaključnega turnirja v Londonu. Švicar je tako kot Novak Đoković osvojil prvo mesto v skupini, kar pomeni, da se s Srbom lahko sreča samo v finalu.

Roger Federer je za napredovanje iz skupine danes moral osvojiti samo en niz. To mu je več kot uspelo, saj je prišel do gladke zmage na Kevinom Andersonom s 6:4, 6:3.

Tretji igralec sveta večjih težav ni imel, saj je Andersona ugnal v uri in 18-minutah. V prvem nizu je bil predvsem zanimiv zaključek, kjer sta igralca skupaj trikrat zapored izgubila igro na svoj servis. Fedex je imel na voljo servis in prednost s 5:4. Kazalo je zelo slabo, saj je tudi tu imel Anderson na voljo kar tri break žoge, a je Švicar dobil kar pet zaporednih točk na svoj servis in posledično tudi prvi niz s 6:4.

V drugem je šlo vse skupaj hitreje, saj je Federer dobil zanesljivo vse igre na svoj servis, Anderson je dve izgubil drugi niz s 6:3. A ne glede na vse je Anderson napredoval v polfinale, kjer ga sedaj čaka obračun z Novakom Đokovičem.

Federer pa na svojega nasprotnika v polfinalu še čaka.