Mladi risi osvojili zlato in napredovali v Divizijo I-A

Uncategorized 14. Dec 201817:40 > 17:48
HZS

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na svetovnem prvenstvu divizije 1-B na Poljskem z današnjo zmago s 4:1 nad Ukrajino osvojila prvo mesto in se uvrstila v višji kakovostni razred.

Zadnji dan svetovnega prvenstva do 20 let v Diviziji I-B je bil na sporedu slovenske reprezentance obračun še z zadnjimi nasprotniki – izbrano vrsto Ukrajine. Če se je neizkušenemu očesu morda na prvi pogled zdelo, da po trdo prigaranih zmagah Slovenije proti Poljski in Madžarski, današnji nasprotniki ne predstavljajo posebej velike ovire, pa v slovenskem taboru le teh nikakor niso podcenjevali. Spomnimo naj, da je bila Ukrajina težak nasprotnik že pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu do 18 let na Bledu, ko je prav ta generacija mladih slovenskih hokejistov osvojila prvo mesto na takratnem turnirju. Pričakovati je bilo, da bo tudi danes podobno, saj so bili ukrajinski hokejisti, kot je pred tekmo poudaril tudi glavni trener Aleš Burnik, še vedno v boju za medaljo na tem prvenstvu. Napovedi so se uresničile, Ukrajina je bila trd oreh, a je ustrezna predpriprava na tekmo obrodila sadove in naši mladi risi so pokazali, da si zaslužijo prvo mesto na prvenstvu ter uvrstitev v višjo divizijo svetovnega mladinskega hokeja.

Mlada reprezentanca, ki predstavlja nesporen talent in kvaliteto je pokazala, da se Sloveniji očitno obetajo lepi hokejski časi. Mladi risi so danes po zaostanku z 1:0, tekmo spreobrnili v svojo korist in na koncu slavili s 4:1 po zadetkih Predana, Šturma, Sodje in Bohinca.