Nagradni sklad Wimbledona višji za 11,8 odstotka

Uncategorized 30. Apr 201913:23 > 13:24
Michael Steele/Getty Images

Nagradni sklad letošnje edicije najstarejšega turnirja na svetu v All England Clubu bo znašal vrtoglavih 38 milijonov funtov, so sporočili organizatorji Wimbledona.

Zmagovalca v moški in ženski konkurenci bosta za 14 dni dela na svoj račun prejela 2,35 miijona funtov, kar je 100.00 funtov več kot v prejšnji sezoni.

Organizatorji so povišali nagradni sklad tudi za igralce in igralke, ki bodo turnir zaključili v zgodnejših fazah tekmovanja. Zaslužki za kvalifikante in tiste, ki bodo poraženi v prvem, drugem in tretjem krogu bodo 10 odstotkov višji.

Wimbledon pa se je odločil, da ne bo imel na igriščih ur, ki bodo odštevali čas za pripravo na servis teniških igralcev in igralk, bi se pa znalo zgoditi, da bodo to noviteto v All England Clubu sprejeli do leta 2020. 

Še ena novost: Podaljšana igra je sprejeta v zadnjem, petem in odločilnem nizu, a ne pri rezultatu 6:6 kot smo tega vajeni, temveč bosta teniška igralca tie-break odigrala, če bosta pri rezultatu 12:12 v zadnjem nizu še vedno izenačena.

Naslov bosta v Wimbledonu branila Novak Đoković in Angelique Kerber