Slovenski predstavniki dobili nasprotnike

Uncategorized 27. Jun 201910:24 > 10:27
OZS

Na sedežu Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je potekal žreb kvalifikacij Lige prvakov in evropskih pokalov CEV Cup in CEV Challenge Cup. Na evropskem parketu se bo v novi sezoni dokazovalo šest slovenskih klubov, dva tudi med evropsko elito.

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in naše prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, bodo igrali v Ligi prvakov, ki se bo začela s kvalifikacijami, oba slovenska predstavnika pa sta že uvrščena neposredno v skupinski del tekmovanja. Nasprotniki slovenskih bodo znani po zaključku predtekmovanja.

Slovenske podprvakinje, odbojkarice Gen-I Volleyja, smo v lanski sezoni po kar nekaj letih spet lahko spremljali v evropskih pokalih, in sicer v CEV Challenge pokalu, v katerem jim je uspel preboj med najboljše štiri ekipe, izločil jih je turški Aydin BBSK. V letošnji sezoni bodo Novogoričanke nastopile v pokalu CEV, torej v drugem kakovostnem rangu tekmovanja, njihov prvi tekmec pa bo belgijsko moštvo Hermes Volley Oostende.

Aktualne pokalne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, bodo znova igrale v pokalu CEV Challenge, v katerem bomo spremljali tudi SIP Šempeter. Savinjčanke bodo morale v kvalifikacije, v katerih jih čaka slovaški VTC Pezinok. Kamničanke, ki so že uvrščene v glavni del tekmovanja, pa se bodo pomerile s češkim PVK Olympom iz Prage.

V moški konkurenci bomo imeli v evropskih pokalih le še enega predstavnika, kamniški Calcit Volley, ki se bo v šestnajstini finala pokala CEV Challenge srečal s portugalsko ekipo SC Portugal Lisboa.