Thiem preko Zverereva do finala proti Tsitsipasu

Uncategorized 16. Nov 201922:47 > 22:49
Zhe Ji/Getty Images

Avstrijec Dominic Thiem je postal drugi finalist zaključnega Mastersa v Londonu. Danes je bil s 7:5, 6:3 boljši od lanskega zmagovalca Alexandra Zvereva. Jutri pa se bo v velikem finalu pomeril proti Stefanosu Tsitsipasu.

Dominic Thiem sicer 5. igralec sveta je v današnjem večernem obračunu s 7:5 in 6:3 ugnal lanskega zmagovalca Alexandra Zvereva, ki letos torej ne bo ubranil lovorike z lanske sezone.

Avstrijec je imel v prvem nizu nekaj malega težav na svojo servisno igro, Zverev je bil malce bolj suveren na svoj servis, vendar, ko je bilo najbolj pomembno je storil napako. V 12. igri je Nemec serviral za tiebreak, vendar je Thiem izkoristil eno izmed dveh priložnosti za odvzem servisa in s tem prvi niz dobil s 7:5.

V drugem nizu je bil psihološki moment na strani 5. igralca sveta, ki je v šesti igri drugega niza odvzel servis nasprotniku, sam pa prestal vse pritiske Zvereva in se veselil zmage tudi v drugem nizu, tokrat s 6:3.

Dominic Thiem se bo jutri v velikem finalu udaril proti Grku Stefanosu Tsitsipasu, ki je danes prav tako z 2:0 v nizih premagal Rogerja Federerja.