"Poklicali smo Nadala, odločitev o RG povsem legitimna"

Uncategorized 18. Mar 202022:16 > 22:19
Getty images/Adam Pretty

Predsednik francoske teniške zveze Bernard Giudicelli pravi, da je bila odločitev o prestavitvi Roland Garrosa težka, a zagotovo prava.

“Direktor OP Francije Guy Froget je poklical Rafaela Nadala in zares ne razumem reakcije nekaterih pri ATP-ju. To je bila težka, a odgovorna odločitev, obenem pa smo odločeni, da turnir tudi letos bo,” je dejal predsednik francoske teniške zveze Bernard Giudicelli.

Povezano

Namesto, da bi Roland Garros potekal na koncu meseca maja in na začetku junija, so organizatorji sporočili, da so turnir prestavili na 20. september, končal pa naj bi se 4. oktobra. Presenetljiva francoska odločitev, brez predhodnih dogovorov, je šokirala ves preostali teniški svet, v skupni izjavi ATP in WTA pa so zapisali: “Zdaj ni čas, da se delo opravlja enostransko, to moramo početi skupaj. Vse odločitve v zvezi posledic, ki jih prinapa koronavirus, bomo sprejemali po dogovorih vseh teles v tenisu in to je argument, ki ga podpirajo ATP, WTA, ITF, AELCT, Avstralska teniška zveza in USTA.” 

“Celoten svet je prizadela kriza v zdravstvu zaradi koronavirusa. Da bi zagotovili zdravje in varnost vseh prisotnih na turnirju se je Teniška zveza Francije odločila, da bo Roland Garros potekal med 20. septembrom in 4. oktobrom”, so med drugim organizatorji Roland Garrosa zapisali v izjavi za javnost.