Po pokalni tekmi na Hrvaškem pele pesti med igralcema!

Uncategorized 1. Jun 202015:20 > 15:25
Ian MacNicol, Getty Images Sport

Po včerajšnji polfinalni tekmi hrvaškega pokala med Rijeko in Osijekom so v garaži "zapele" pesti. Nogometaš Osijeka Eros Grezda je namreč poizkušal obračunati z Antoniom Čolakom, igralcem Rijeke.

Rijeka našega trenerja Simona Rožmana se je včeraj po drami in velikem preobratu z zmago 3:2 veselila uvrstitve v veliki finale hrvaškega pokala, kjer jim nasproti stoji samo še Lokomotiva Zagreb.

A bolj kot sama tekma je po obračunu odmevalo tisto kar se je zgodilo konkretno po koncu tekme. V garaži je namreč nogometaš Osijeka Eros Grezda poizkušal obračunati z nasprotnikom, nogometašem Rijeke Antoniom Čolakom, slednjemu je podelil tudi udarec v glavo, potem pa so večji incident preprečili ostali, ki so bili poleg.

Albanec Grezda, ki se sicer zgovarja, da je šlo za nacionalistično žaljenje preti daljša prepoved.

Igralci Osijeka so bili po porazu s 3:2, pa čeprav so vodili že z 2:0 vidno razburjeni, jezo pa so med drugim stresli tudi nad sodnika, ki je izključil enega izmed njihovih nogometašev.

“Žal mi je, da je prišlo do incidenta, saj s Grezdo in ostalimi igralci Osijeka na samem igrišču in izven njega nisem imel nikakršnih težav. Na terenu vladajo emocije, izven igrišča pa si sežemo v roke in smo športni prijatelji. Ko sem že mislil, da je fizični napad najhuje, kar se je zgodilo, sem danes prebral laži, ki so jih objavili na spletni strani Osijeka, kjer so me obtožili žaljenja na nacionalni osnovi. To ni res,” je danes povedal Čolak, in še dodal:

“Ob tej priložnosti Grezdi sporočam, da mu oproščam, za njegovo dobro pa mu želim, da poišče pomoč strokovnjaka, saj sem slišal, da to ni bil njegov prvi tovrsten incident. Veseli me, da sem v tej situaciji ohranil mirno kri, saj ne odobravam nikakršnega nasilja. Povsem napačno sporočilo bi bilo, da bi se v tej situaciji odzval tako, da bi mu kakorkoli vrnil milo za drago.”