Olimpijsko leto Janja Garnbret odprla s prepričljivo zmago

Uncategorized 18. Apr 20218:58 0 komentarjev
AP Photo/Jae C. Hong
AP Photo/Jae C. Hong

Olimpijsko leto 2021 je Janja Garnbret odprla s prepričljivo zmago športnih plezalk v balvanskem plezanju v švicarski alpski vasi Meiringen.

Janja Garnbret je na ta način prišla do že svoje 27. zmage v svetovnem pokalu, 12. v balvanih.

Zmaga je bila prepričljiva potem, ko je kot edina osvojila vseh 13 vrhov balvanov. Najboljša je bila v vsakem krogu – v kvalifikacijah, polfinalu in finalu. Drugo in tretje mesto sta osvojili najstnici, 19-letna Američanka Natalina Grossman in 16-letna Francozinja Oriane Bertone.

V finalu so bile sicer tri Slovenke. Poleg Garnbretove še Vita Lukan in Katja Debevec, ki sta na koncu osvojili peto oziroma šesto mesto.

“Res sem uživala. Kar nekaj časa ni bilo tekmovanj, zato sem zelo vesela, da sem znova lahko tekmovala. Bila sem zadnja na startu ter s tem imela zadnjo besedo tako v kvalifikacijah, polfinalu kot v finalu,” je bila prva izjava slovenske šampionke, ki jo najpomembnejša tekma čaka letos v Tokiu.

“Lani in letos sem veliko trenirala, zato sem lahko zelo samozavestno začela tekmovalno sezono. Seveda glavni cilj so olimpijske igre avgusta. Kar pomeni, da me zdaj čakajo novi treningi,” je dejala 22-letna slovenska kandidatka za olimpijsko zlato.

Janja Garnbret od leta 2013, ko je začela nastopati na mednarodnih tekmah, na vseh balvanskih tekmah, na katerih je nastopila, le enkrat ni nastopila v finalu. Gre za tekmo leta 2017 v Vailu, ko je na koncu končala na sedmem mestu. To je tudi njen najslabši rezultat na balvanskih tekmah v osmih letih.