Uspešnica azijskega prvenstva je “hrvaški Einstein” (VIDEO)

Nogomet 17. Jan 202419:49 0 komentarjev

Nogometaši Katarja so se prvi uvrstili v osmino finala na azijskem prvenstvu. Gostitelji letošnjega celinskega prvenstva so pred 55.000 gledalci v Al Khoru premagali Tadžikistan z 1:0, edini gol je dosegel Akram Afif v 17. minuti. Gledalcem tekme je v oko zagotovo padel ekscentrični trener Tadžikistana, Hrvat Petar Šegrt, ki so ga nekateri primerjali z videzom slovitega fizika Alberta Einsteina. Na drugi tekmi sta se Libanon in Kitajska razšla brez golov.

V drugem krogu Azijskega pokala je Tadžikistan kljub porazu požel veliko simpatij spletnih ljubiteljev nogometa.

Šef strokovnega štaba te eksotične reprezentance je hrvaški strokovnjak, 57-letni Petar Šegrt. Ta je sicer rojen v Đurđevcu pri Koprivnici, a praktično celo življenje je igral in kot trener približno 30 let deloval v Nemčiji. Poleg Tadžikistana, ki ga je prevzel točno dve leti nazaj, je pred tem deloval kot selektor Gruzije, Afganistana in Maldivov, treniral pa je klube v Avstriji, Gruziji, Indoneziji ter BiH.

Karizmatičen, strasten in z zanimivim izgledom je že med tekmo postal spletni hit na družbenem omrežju X. Eden ga je tako poimenoval Einstein, spet drugi komentator je pripomnil: “Najkoristnejši igralec tekme je. Daje videz norega profesorja fizike. Čisti spektakel!”

“V filmu bi lahko igral univerzitetnega profesorja, za katerega se na koncu izkaže, da je zlobnež,” je še dodal nekdo, vendarle pa se je našel tudi zapis, ki je povlekel vzporednico z nogometom: “Šegrt se obnaša tako, kot Giovanni Trappatoni (nekdanji italijanski selektor op. a.) med tekmo Italija – Južna Koreja. Ko to združimo z njegovim videzom, dobimo res vznemirljiv prizor.”

Čeprav je hrvaški strokovnjak s svojo ekipo doživel poraz, je moralni zmagovalec ne le tekme, ampak celotnega turnirja. V prvem krogu je Tadžikistan remiziral s Kitajci, tako da v zadnji tekmi proti Libanonu 22. januarja za napredovanje Šegrt s svojimi fanti potrebuje zmago in vsaj remi Katarja proti Kitajcem.

Zadetek Katarja za zmago:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!