Benjamin Šeško odrešil Salzburg (VIDEO)

Nogomet 14. Maj 202318:13 0 komentarjev

V sedmem krogu lige za prvaka avstrijske nogometne lige je Salzburg gostoval pri LASK-u. Rdeči biki bi se iz Linza vrnili zgolj točko, če ne bi v 64. minuti novega zadetka, že petnajstega v sezoni, dosegel slovenski čudežni deček Benjamin Šeško. Radečan je poskrbel, da imajo serijski avstrijski prvaki tri tekme pred koncem sezone še naprej tri točke prednosti Sturmom iz Gradca, s katerim se bodo pomerili prihodnjo soboto.

Na stadionu Raiffeisen v Linzu je tekla 64. minuta, izid na semaforju pa je bil 0:0. Salzburg je imel na voljo kot, ki ga je izvajal Maurits Kjaergaard. Po dvojnem izbijanju domačih je že izgledalo, da nevarnosti za gol vratarja Tobiasa Lawala ne bo, ko je čudovit predložek v kazenski prostor poslal Sekou Koita. Žoga je preletela praktično celotno obrambo LASK-a, do nje pa je prišel Benjamin Šeško in goste popeljal v vodstvo. Kot se je izkazalo, je bil to tudi edini in s tem odločilni zadetek na tekmi.

Za 19-letnega Šeška je bil to 15. zadetek v tej sezoni, prvi po dveh tekmah posta. Bolj kot to pa so pomembne tri točke, s katerimi Salzburg na vrhu lestvice tri kroge do konca avstrijskega prvenstva ostaja na vrhu. Na drugem mestu je graški Sturm Tomija Horvata in Jona Gorenca Stankovića. Veliki derbi, morda tudi že odločilen v boju za naslov, bo prihodnjo nedeljo na avstrijskem Štajerskem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!