Mlada ‘osa’ bosansko-hercegovski potni list zamenjala za slovenskega

Reprezentance 14. Maj 202315:55 0 komentarjev
FOTO: Instagram/Tarik Velić

Slovenska rokometna reprezentanca bo v naslednjih par letih dobila močno okrepitev na položaju desnega zunanjega. Po Juretu Natku, Renatu Vugrincu se obeta še ena smrtonosna levica.

Član Gorenja iz Velenja Tarik Velić je namreč zamenjal državljanstvo in bo, namesto svoje domovine (BiH), zastopal slovenski grb.

Najprej bo visokorasli (198 cm) ‘bombarder’ na voljo mladinski slovenski reprezentanci pod taktirko Saše Praprotnika, potem pa bo na njegove usluge postopoma lahko računal tudi selektor članske izbrane vrste Uroš Zorman.

“Vesel sem, da imam priložnost boja za mesto v slovenski ekipi, upam da bo potekalo vse po načrtih in bom čez par let zastopal Slovenijo na velikih tekmovanjih. Do takrat se bom boril v mladinski reprezentanci, v slovenski ligi bom pa poskušal prikazati čim boljše predstave ter si zasluziti vpoklic,” je za Sportklub povedal Velić.

Brez birokratskega zapleta

V Velenje je 20-letni rokometaš prestopil že štiri leta nazaj, ko ga je pot v Šaleško dolino vodila iz RK Maglaj. Do takrat je nastopal le za kadetsko reprezentanco BiH, tako da je nemudoma na voljo slovenskim selekcijam. Če bi oblekel dres mladinske ali članske reprezentance, bi moral na nastop s Triglavom na prsih počakati tri leta po pridobitvi papirjev.

View this post on Instagram

A post shared by Tarik Velić (@_trkvlc_)

“Ko sem bil še v BiH, nisem odigral uradne tekme,” je dejal igralec, rojen na začetku leta 2003. Velića smo zbodli, če se je že kaj učil besedilo Zdravljice. “Ne še. Bom pa pripravljen, ko bo kakšno veliko tekmovanje za vogalom (smeh),” je odvrnila visokorasla ‘osa’, ki je z Gorenjem v mladinski ligi tik pred koncem sezone na 2. mestu.

Slovenska državna izbrana vrsta ima na položaju desnega zunanjega trenutno Jureta Dolenca (34) in Nejca Cehteta (30). Velić bi utegnil postati svež veter v jadra zasedbe Uroša Zormana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!