Ema Klinec kljub stopničkam nekoliko razočarana (VIDEO)

Smučarski skoki 15. Dec 202320:30 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Ema Klinec je na tekmi v Engelbergu dvakrat skočila odlično, na koncu pa jo je slab doskok stal zmage. 25-letnica je bila po tekmi zadovoljna s prvimi stopničkami v letošnji sezoni, hkrati pa tudi nekoliko razočarana, saj je bila zmaga povsem na dosegu roke.

Prvi tekma smučarskih skakalk na skakalnici v Engelbergu bo mnogim ostal v spominu, tako dobrem kot tudi slabem.

Na tekmi je do točk prišlo vseh šest slovenskih tekmovalk, piko na i pa je s tretjim mestom in odličnimi skoki postavila prav Ema Klinec.

“Zelo zadovoljni. V težkih razmerah, z močnim vzvratnim vetrom smo res lepo nastopili. Vse tekmovalke so bile v točkah, prve stopničke letos. Na koncu smo res lahko zadovoljni. Naprej gremo zdaj lahko z mirno glavo in veseli, da so kolena cela,” je tekmo ocenil glavni trener Zoran Zupančič.

Hkrati pa je finalno serijo zaznamoval hud padec Anne Odine Ström, ki so jo nato odpeljali v bolnišnico. Po prvih pregledih sumijo na poškodbo kolena. Druge poškodbe niso bile diagnosticirane, nadaljnji zdravniški pregledi pa bodo opravljeni na Norveškem.

“Zdaj je v zdravstveni oskrbi, kjer jo pregledujejo zdravniki. Dobili smo še en močan opomin, da se ukvarjamo s tveganim športom,” je povedal športni direktor norveških smučarskih skokov Clas Brede Brathen.

“Super tekma za mene. Lahko sem vesela velikega napredka od včerajšnjega kvalifikacijskega skoka do danes. Poleg vseh težav, ki so se dogajale, sem zelo vesela, da so se vse težave odpravile in sem lahko v miru odšla na tekmo. Srčno držim pesti za Anno Odine Ström, ki je res grdo padla. Želim ji vse dobro. Sem zelo vesela za celo našo ekipo, saj mislim, da smo naredili res lep korak naprej. Vesela sem za cimro Tajo, ki je osvojila točke in seveda tudi za Emo, ki je stopila na stopničke in je varno odvozila svoj skok,” je povedala osmo uvrščena na petkovi preizkušnji Nika Križnar.

Možnost za nove stopničke in morebitno zmago bodo imele Slovenke že v jutri, ko bo v Engelbergu na sporedu še ena tekma z začetkom ob 12.30 uri, pred tem bodo na sporedu kvalifikacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!