“Molzli smo in molzli, na koncu pa se spotaknili ob vedro in vse razlili”

Rokomet 26. Jan 202418:27 2 komentarja
Uroš Zorman
Foto: Profimedia

Slovenski rokometaši se od evropskega prvenstva v Nemčiji poslavljajo s porazom proti Madžarom z 22:23. Kljub razočaranju, ker na koncu niso osvojili petega mesta, pa v slovenskem taboru verjamejo, da je prihodnost reprezentance svetla.

Igralci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v svojem 14. nastopu na evropskem prvenstvu dosegli pet zmag in doživeli tri poraze. V prvem delu so v Berlinu premagali Ferske otoke (32:29), Poljsko (32:25) in Norveško (28:27), drugi del v Hamburgu pa začeli s porazoma proti Švedski (22:28) in Portugalski (30:33). Sledili sta zmagi proti Nizozemsko (37:34) in Danski (28:25), po remiju Portugalcev v zadnjem krogu pa si zagotovili tekmo za peto mesto z Madžari, ki pa se ni razpletla po njihovih željah.

Sosedski obračun so tesno izgubili in na koncu zasedli šesto mesto, kar je izenačena četrta najboljša uvrstitev na turnirju najboljši reprezentanc stare celine. Poraz je pri Slovencih pustil tudi nekaj grenkega priokusa, saj so bili večji del obračuna boljši tekmec na igrišču.

“Dejstvo je, da je lepše prvenstvo zaključiti z zmago. Večino tekme smo imeli pod nadzorom in vodili. Molzli smo in molzli, na koncu pa se spotaknili ob vedro in vse razlili. Upam, da smo se od tega nekaj naučili. Morda nekaj neizkušenosti, saj so najmlajši naredili nekaj napak. Fantom lahko le čestitam za celoten turnir in tudi za današnjo tekmo. Želeli smo si, a mogoče so nam na koncu pošle moči,” je oceno nastopov svojih igralcev podal selektor Zorman.

Dolenec: “To mi gre malce na živce”

Da si poraza niso zaslužili, je bil prepričan kapetan Jure Dolenec, ki pa kljub grenkemu porazu na zadnji tekmi verjame, da ima zdajšnja slovenska zasedba svetlo prihodnost.

“Težko je podati oceno le nekaj minut po porazu, ki si ga nismo zaslužili, saj smo celo tekmo vodili. Škoda, izgubili smo tekmo z igralcem več, imeli odličnega Klemna (Ferlina, op. p.). Lahko bi bilo boljše, lahko bi bili veseli in končali z zmago. To mi gre malce na živce. A če gledamo celotno sliko, smo lahko ob vseh težavah, ki so nas pestile, zadovoljni. Ekipa se je vedno borila, vedno smo bili homogeni. Mislim, da smo s srcem igrali za Slovenijo, kar je najpomembneje. Veselim se prihodnjih tekmovanj, upam, da v čim bolj popolni zasedbi, da dokažemo, da smo sposobni še več,” je zatrdil eden najizkušenejših članov Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje